En spännande debut från Block Buster

Block Buster är ett nytt spännande rockband som nu släpper sitt debutalbum Losing gravity.

Och visst är det Frontiers Music s.r.l. som har hittat det här gänget också …

4/5

Artist:
BLOCK BUSTER
Album:
LOSING GRAVITY
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

One Desire släppte en suverän debutplatta under 2017. Vad har nu det gänget att göra med Block Buster? Tja, inte det minsta egentligen. Det som för dem samman är att båda finns hos Frontiers Music s.r.l och att båda banden kommer från Finland.

Man kan också hitta en tredje jämförelse. Det är att båda rockbanden bjuder på debuter som är minnesvärda …

 1. Out in the city
 2. Gone by the morning
 3. Flammable
 4. Back from the shadows
 5. Losing gravity
 6. Sweet Mary Jane
 7. Somebody to shock me
 8. Walking like a dog
 9. Move
 10. Would you do it again
 11. Bulletproof

Så här beskrivs bandet i ett pressmeddelandde inför albumsläppet:

The best way of describing their music would be something like this: take AC/DC and Motörhead, spice it up with some Extreme and Bon Jovi, the rougher side of The Rolling Stones, throw in some hunger and energy of the rock-torch carriers of the newer generation such as Airbourne and The Darkness, add a good dose of modern vibe to the mix, put it in a giant blender and you will have the band’s mind-blowing debut Losing gravity!

Det här är rock ’n’ roll från Kuopio. Det här är melodiös rock ’n’ roll. Det är dock inte den där melodiösa hårdrocken, med en massa keyboadrslingor, från 1980-talet. Här är det inte snack om att ta in en massa keyboardslingor som får styra och ställa i låtarna. Ändå känns det både retro och fräscht. Då blir det här en frisk fläkt bland alla suveräna rockplattor som man har samlat på sig genom åren.

Man fastnar liksom redan på inledningsspåret. Out in the city byggs upp och byggs upp innan det smäller till och vi får en fet rocklåt med en ännu fetare refräng.

Det krävs liksom inte så mycket mer än den där låten för att Block Buster ska presentera sig från sin bästa sida. Fast det här gänget har mycket mer att komma med – och varje gång är det ett skön rocksound i låtarna. Det är mycket gitarrer, det är ett fett trummande och det är gott gung.

Låtarna skiljer sig också en del Flammable är nästan lite småpoppig, Back from the shadows är både bluesig och modern, titelspåret Losing gravity är soft och nästan en powerballad och Move är funkig.

Topp tre? Sweet Mary Jane, Out in the city och Would you do it again.

Block Buster
Aarni Metsäpelto (sång, gitarr)
Jaakko Metsäpelto (trummor)
Joonas Arppe (bas)
Elias Salo (gitarr)

Losing gravity släpptes den 13 september.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En sjukt häftig resa för Kris Barras ...

Nästa inlägg

Bottlecap - brustna skrik i punkens namn!