Energifylld punk med Käftsmäll

Det är dags att dra i gång lite svensk punk.

Det är dags för Käftsmäll som nu är aktuella med en ny singel där låtarna Håll käften och Blända av finns.

4/5

Artist:
KÄFTSMÄLL
Albumtitel:
HÅLL KÄFTEN/BLÄNDA AV (SINGEL)
År:
2020
Genre:
PUNK
Skivbolag:
AMTY RECORDS

Käftsmäll, som bildades 2017, ger oss svensk punk som har sina rötter i ’77-punken. Då får vi energifylld punk. Det är skrikande gitarrer, ett vasst bassound och snabba trummor, men samtidigt lyckas Käftsmäll se till så att det blir melodiöst. Det är inte bara punk från 1977 utan de sätter en modern touch på det hela.

På den här nya singeln blir det en dos med humor i det hela också. Redan när man hör de första textraderna från Håll käften börjar man att le: ”Du är som en stumfilm, säger aldrig någonting.”

Här bjuds det dessutom på ett ruskigt skönt hårdrock-gitarrsound, men det är väl lika bra att hålla käften och låta låten tala för sig själv …

Nästa spår är Blända av. Då undrar man mest vem fan gör en låt om att folk inte bländar av när de är ute och kör bil? Käftsmäll givetvis – och det mest tragiska är att igenkänningsfaktorn är stor!

Det är humor i den här låten för man kan liksom inte sluta skratta när man hör Putte Norén sjunga ”Det lilla aset hade hellyset på // Vad fan är det han inte kan förstå // Jag föraktar dig som ett skoskav // Idiot, blända av!”

Och mer musik är att vänta från Käftsmäll framöver.

– I höstas var vi nere i Kåremo, Kalmar, drack tusen öl och spelade in sju låtar som ska komma på en splitskiva tillsammans med en massa andra utmärkta band, skriver Micke Modig i ett mejl.

Käftsmäll
Putte Norén
(sång)
Micke Modig (bas)
Gunnar Artiles (gitarr)
Johan Svensson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Interrupters bjuder på ett makalöst gung

Nästa inlägg

Goda tider rullar in med Nisse Hellberg

Senaste om Käftsmäll