Isak Danielson - Run To You
4/5
Artist:
Isak Danielson
Album:
Run to you (EP)
År:
2019
Genre:
Pop
Bolag:
Isak Danielson

Isak Danielson ger oss några magiska låtar

Det har bara gått ett halvår sedan Isak Danielson släppte sitt debutalbum.

Nu är han tillbaka med en sexspårs-EP – Run to you – där det finns några magiska låtar …

Det var i oktober 2018 som Isak Danielsons debutalbum Yours släpptes. På det albumet finns bland annat låten Ending som var med i amerikanska So you think you can dance och Marvels tv-serie Cloak & dagger.

Att ge ut ny musik så tätt efter … då börjar den kritiska själen röra på sig: ”Så tätt in på? Då är det säkert ett hastverk.”

Glöm det!

Isak Danielson ger oss klasslåtar hela vägen.

  1. Power
  2. The first time
  3. Playing love
  4. Bleed out
  5. Run to you
  6. Bleed out (Acoustic version)

I pressmeddelandet inför skivsläppet står det bland annat:

En gammal själ i en ung mans kropp och en talang som når långt bortom hans unga 21 år. Isak Danielsons röst berör människor på djupet och han jämförs redan med Anthony & The Johnsons, James Blake och Sam Smith.

Danielson bjuder på någon popsoul där det man även får en del folkrockkänsla. Det är ganska softa låtar där Danielson har en jäkla känsla i sången. Det är just känslan i rösten som gör att han sticker ut.

EP:n inleds med hiten Power – och det är inte så svårt att förstå varför den har blivit populär. Låten inleds med Danielsons röst och ett piano. Det räcker gott och väl! Vilken känsla! Det är en låt som skickar ut vibbar från såväl Imagine Dragons som Rag’n’Bone Man.

När sedan The first time – som skickar ut en del Mumford & Sons-vibbar och som är precis lika känslosam – tar vid så är det en ögonöppnare. Isak Danielsson är en sylvass artist! Vilka låtar han bjuder på!

Det finns också en duett på plattan. Det är Isak Danielson och Ane Brun som gör låten Run to you.

Vill du se Danielson live under åren så finns det några spelningar bokade:

  • 24 april: Stockholm, Vasateatern.
  • 26 april: Göteborg, Storan.
  • 27 april: Malmö, Malmö Live/Kuben.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

The Maine - You Are OK
Föregående inlägg

The Maine gör en av sina bästa plattor

Freya Ridings - You Mean The World To Me
Nästa inlägg

Ännu en vacker ballad av Freya Ridings