Pretty Vicious - Move
5/5
Artist:
Pretty Vicious
Album:
Move (Singel)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Big Machine, John Varvatos Records

Pretty Vicious släpper loss allt de har!

Det är fet och fartfylld rock ’n’ roll.

Det är fet och fartfylld rock ’n’ roll från Wales som låter sinnessjukt bra!

Bandet heter Pretty Vicious och man får bara inte missa det här!

Historien om Pretty Vicious är knappast en solskenssaga. Visst, det började onekligen bra för de unga grabbarna från Merthyr Tydfil, Wales.

De hade bara gjort några spelningar när de upptäcktes, men det visade sig vara av någon som varken tänkte så jäkla mycket på bandet eller på bandmedlemmarna.

Så här skriver Pretty Vicous på sin sajt:

The teenage Merthyr four piece were only four gigs into their existence when an unseemly A&R scrum plucked them from their small town Welsh roots, and dropped them into an industry whirlwind they were barely equipped to survive. As managers and executives squabbled over the direction the prodigiously talented yet gloriously untamed teenagers should take, the industry and the process chewed them up and spat them out.

Men Pretty Vicious (Brad Griffiths, Elliot Jones, Jarvis Morgan och Tom McCarthy reste sig. Ödet gjorde att en demo hamnade hos Julian Raymond som är producent och som jobbar för Big Machine Label Group. Så snart hade Pretty Vicious ett nytt team med sig. Plötsligt var allting som det skulle ha varit från början

Och med Big Machine/John Varvatos Records i ryggen fick Pretty Vicous ut all sin potential. I somras fick vi den första singeln Move – och det är en riktig rock ’n’ roll-stänkare – från den kommande plattan.

Det här unga gänget – alla är fortfarande under 20 år – går all in. Det är bra ös. Ja, det är ett jävla drag samtidigt som det är melodiöst och refrängen ska man inte bara tala om. Man vill hoppa, studsa och sjunga med till det här.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

City Maze - Lifestyle
Föregående inlägg

City Maze skickar ut en stark debut-EP

Nästa inlägg

The Holy ger oss bra låtar hela vägen