Oj, oj! Det här är ruskigt bra, The Divided!

Ibland dyker de upp.

Ni vet, de där plattorna som biter sig fast redan efter 30 sekunders lyssning.

Denna gång är det en punkrockstänkare av The Divided som ska spelas sönder och samman de närmaste veckorna!

5/5

Artist:
THE DIVIDED
Album:
THE WORLD YOU’RE LIVING IN
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
CONTRA RECORDS

The Divided är ett nytt band på punkscenen. De bildades näsan för exakt ett år sedan när bandmedlemmarna bestämde sig för att lämna sina tidigare band, flera av dem fanns till exempel med i Bonecrusher, för detta projektet.

Man kan knappast ifrågasätta det beslutet för detta låter riktigt bra. Ja, det är en skattkista med sjukt bra punklåtar!

  1. Hit man blues
  2. In my eyes
  3. World you’re living in
  4. Voodoo doll
  5. Suicide
  6. Working man
  7. For your sins
  8. No hope
  9. Madness
  10. Suffer

Det här är en punk/hardcore-platta med ett jävla drag! Här läggs det inga fingrar emellan. Det smattras på såväl trummor som gitarr och bas. Lägg sedan till Raybos klockrena punkrockröst så är man liksom hemma. När man dessutom får såväl snygga riff som melodier och allsångsrefränger så är det bara till att låta höfterna arbeta åt alla möjliga håll.

Hit man blues är en lysande start på en urstark platta som kvalar in som en överraskning eftersom man inte hade koll på det här färska bandet. Man får allt det som är nämnt tidigare: Riffen, smattrandet, sången och allsångsrefrängen. Dessutom är det tungt.

Det blir lite mer melodiöst med In my eyes och man börjar nästan fundera på Social Distortion. Nu låter det inte så, men kanske lite Social och lite Supersuckers? Strunt i samma. Det låter kalasbra!

Det där var de två första låtarna och det blir liksom inte sämre. World you’re living in är så fartfylld att man inte kan sitta still. Voodoo doll, Suicide, Working man, For your sins, No hope, Madness eller Suffer. Det spelar ingen roll vilken låt du väljer att dra i gång – den är skitbra!

Topp tre … blir topp fyra! Suicide, Working man, World you’re living in och Hit man blues.

Gillar du arg punk med melodier och vill höra något nytt. Då behöver du inte leta längre. Du har plattan här.

The Divided
Raybo (sång)
Noah Lysek (trummor)
Pat Hall (gitarr)
Brian Celi (gitarr)
Rich Zaydel (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ice breaker - nytt från Rexoria

Nästa inlägg

Airbourne bjuder på en fet partyplatta!