The Struts levererar riktigt skön rock ’n’ roll

Här kommer en riktigt skön rock ’n’ roll-platta.

The Struts ger oss Strange days – och gissa om det finns swagger här …

4/5

Artist:
THE STRUTS
Albumtitel:
STRANGE DAYS
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
INTERSCOPE RECORDS

The Struts, med sångaren Luke Spiller i spetsen, kommer från Derby, Derbyshire, England. Det har blivit tre album så här långt:

 • Everybody wants (2014)
 • Young & dangerous (2018)
 • Strange days (2020)

De har influenser från några riktigt stora och vassa band. Bland dem finns exempelvis Queen, The Darkness, The Rolling Stones, Aerosmith, Def Leppard, The Killers, The Smiths och Oasis. Man kan väl säga att det hörs på de här tio låtarna som utgör Strange days …

 1. Strange days
 2. All dressed up (with nowhere to go)
 3. Do you love me
 4. I hate how much I want you
 5. Wild child
 6. Cool
 7. Burn it down
 8. Another hit of showmanship
 9. Can’t sleep
 10. Am I talking to the champagne (or talking to you)

Det är onekligen framför allt två band som man tänker på när man drar i gång The Struts och det är Queen och The Rolling Sones. The Struts känns väl lite som en blandning av dem.

Dessutom har The Struts showmannen Luke Spiller och han känns väl ungefär lika viktig som Freddie Mercury var för Queen och Mick Jagger är för The Rolling Stones.

Fast det är ju fler i bandet och om det ska bli bra så krävs det givetvis mer är en snubbe framme vid mikrofonen och det har The Struts. Det är ett riktigt skönt rockband som bjuder på någon glam rock/arenarock som definitivt gör sig på de stora arenorna.

Det är catchigt som tusan! Fast stundtals är det ganska tungt och maffigt och inte minst så blir det grymt sköna refränger. Alltså, The Struts rockar som fan!

The Struts har dessutom med sig en del gäster på plattan. Exempelvis så finns Robbie Williams med på titelspåret Strange days.

Det är dock med andraspåret som allting kickar i gång. All dressed up (with nowhere to go) är definitivt en låt att köra när det är dags att kicka i gång helgen – även om det är märkliga tider nu.

Här finns även en cover. The Struts gör KISS-låten Do you love me riktigt bra. Det är också grymt kul att få höra Def Leppard-duon Phil Collen och Joe Elliot ta plats för att hjälpa till med I hate how much I want you.

Man blir ju inte heller ledsen när Rage Against The Machines Tom Morello finns med på Wild child … fast det blir man ju inte heller när The Strokes-gitarristen Albert Hammond Jr. finns med på Another hit of showmanship … Fast det spelar ingen roll vilka gäster som The Struts tar in. Detta är The Struts och de låter skitbra – igen!

Topp tre? All dressed up (with nowhere to go), Another hit of showmanship och Wild child.

The Struts
Luke Spiller
(sång)
Adam Slack (gitarr)
Jed Elliot (bas)
Gethin Davies (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Synthopopduon låter mörkare än någonsin

Nästa inlägg

Vilken underbar återkomst, Jakob Hellman!

Senaste om The Struts