Amyl And The Sniffers bjuder på en kanonplatta!

Här kommer det en platta som har någon månad på nacken.

Fast vad gör några månader när det låter så bra som Amyl And The Sniffers album Comfort to me gör?

4/5

Artist:
AMYL AND THE SNIFFERS
Albumtitel:
COMFORT ME
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
ROUGH TRADE RECORDS

Amyl And The Sniffers, som är baserade i Melbourne, Australien, bilades för runt fem år sedan och bandet är fokuserat runt sångerskan Amy Taylor.

De släppte sin självbetitlade debutplatta 2019 och den vann priset som bästa rockplatta vid ARIA Music Awards.

I oktober var det dags för platta nummer två: Comfort me.

 1. Guided by angels
 2. Freaks to the front
 3. Choices
 4. Security
 5. Hertz
 6. No more tears
 7. Maggot
 8. Capital
 9. Don’t fence me in
 10. Knifey
 11. Don’t need a cunt (like you to love me)
 12. Laughing
 13. Snakes

Det här punkgänget bjuder på ett ganska klassiskt sound och det låter klassiskt brittiskt när de öser på – och det gör de mest hela tiden – när de dessutom blandar in en del pubrock och garagerock i sina låtar.

Varken Amy Taylor eller någon av de andra vilar på hanen – och de inleder Comfort me med Guided by angels som också var förstasingeln inför albumsläppet.

Det är småstökigt, snabbt och rakt på-punk som dessutom är melodisk – och Amyl And The Sniffer sticker ut lite extra när det är Taylor som tar hand om sången. Då blir det attityd och en jävla massa energi inte bara i den låten utan i alla.

Ja, stundtals är det sådan energi att det nästan slår gnistor om Amyl And The Sniffers. Freaks to the front och Choices värmer upp oss till allting fullkomligt exploderar med Security som tillhör albumets absolut bästa spår.

Och Amyl And The Sniffers har onekligen haft stenkoll på vilka låtar det ska välja som singlar. Den tredje är den urskönt ilskna Hertz, där Taylor nästan pratsjunger och gitarrliradet är grymt skönt precis som bas- och trum-soundet, och det är de som är de bästa spåren på Comfort to me.

Övriga spår är dock allt annat än utfyllnad. Det är en sjuhelsikes platta som Amyl And The Sniffers ger oss. No more tears, Capital och inte minst Don’t need a cunt (like you to love me) – vilken låttitel! – är riktigt härliga att dra i gång.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Melton gör om Wonderwall till en poppunk-låt ...

Nästa inlägg

Johnny Marrs EP nummer två är här