The Mayors presenterar sig med Moonshine

Nytt namn och nya bandmedlemmar.

Då presenterar sig The Mayors med singeln Moonshine.

4/5

Artist:
THE MAYORS
Albumtitel:
MOONSHINE (SINGEL)
År:
2020
Genre:
ROCK
SKivbolag:
THE MAYORS

När det kom in nya medlemmar kände Trelleborgsbandet Pay The Goat att det var läge att göra en omstart – så det bytte namn till The Mayors.

I stället för att göra ett album har de har bestämt sig för att satsa på att släppa en singel varje månad framöver. Riktigt hur det kommer att låta står skrivet i stjärnorna för det är en salig blandning musiker i The Mayors.

Då kan nästa singel bli hårdrock, country eller punk. Allting beror på vad de känner för att göra. Singeln Moonshine – som släpptes för någon månad sedan, kanske man kan beskriva som outlaw country med några doser av blues och hårdrock.

Vissa av oss är metal, vissa är blues, vissa är stoner och vissa är country. Det är en salig röra, men vi gillar kontrasten.

Fredrik Bergvall

Det låter jävligt bra! Moonshine börjar som en hästjazzlåt och den hade kunnat platsa i vilken spagettivästernfilm som helst, men sedan drar Fredrik Bergvall i gång med sången – han ligger inne med en lite whiskeyhes opolerad rock ’n’ roll-röst – och hela låten vrids till och blir tyngre samtidigt som man hör The Mayors sjunga ”run from the law.” När det sedan även bjuds på ett skönt gitarrsolo så är man såld.

The Mayors
Fredrik Bergvall
(sång, gitarr)
Philip Lindstrand (gitarr)
Robert Wessman (gitarr)
Bruno Buneck (gitarr)
Peter Parmstrand (bas)
Peter Magnusson (trummor)
Moonshine är det dock kompisen och studiotrummisen Johan Glennson som spelar trummor.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Country och punk när Lucero släpper nytt

Nästa inlägg

Kurt Vile blandar covers med egna låtar på senaste EP:n