Nytt med Noice – som låter mer pop än någonsin

Det legendariska punkbandet Noice är tillbaka med ny musik.

Då låter det mer pop än någonsin – och det är hur trevligt som helst i sommarnatten.

4/5

Artist:
NOICE
Albumtitel:
NATTEN TILLHÖR OSS (SINGEL)
År:
2022
Genre:
POP, PUNK
Skivbolag:
ICONS CREATING EVIL ART

Noice har skrivit musikhistoria sedan slutet av 1970-talet och nu har deras musik fått ett litet uppsving. 2022 – över 50 år sedan de drog i gång – verkar de har fler lyssnare än på många år och det är hur kul som helst.

Nu tillhör jag de gamla dödgrävarna som har lyssnat på bandet sedan tidigt 1980-tal och jag har faktiskt aldrig slutat lyssna på Noice som har en skatt till låtkatalog.

Numera ser ju inte bandet ut som de en gång gjorde med de fyra barndomsvännerna från Gustavsberg: Hasse Carlsson, Peo Thyrén, Freddie Hansson och Robert Klasen. Såväl Hasse Carlsson som Freddie Hansson gick bort innan de hann fylla 40 år, men basisten Peo Thyrén har varit med hela vägen plus att en annan originalmedlem, Robert Klasen, också finns med.

Nu släpper de singeln Natten tillhör oss.

Vi har för första gången någonsin spelat in en Noice-låt på vår hemmaplan, i Gustavsberg. Natten tillhör oss är en klassisk ballad som lika gärna hade kunnat vara skriven på 1970-talet. För första gången har vi experimenterat med stråkar och blås på en låt, och har gått lite grann utanför det klassiska Noice-soundet. Det känns viktigt att kunna få experimentera i studion och att olika låtar på det kommande albumet får olika musikalisk identitet.

Peo Thyrén

Det är som Thyrén säger, detta är någonting annat än det vi har fått tidigare från Noice. Om det i alla fall alltid har funnits en punkådra i det de har gjort tidigare så är detta pop rakt av. Ja, det påminner till och med en hel del om Styles gamla 1980-talshit Dover-Calais – och det är lite kul att höra Noice på detta sätt också.

Noice
Funky Dan Larsson
(sång)
Jonas Karlberg (gitarr)
Peo Thyrén (bas)
Robert Klasen (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Världsklass när Transatlantic Radio debuterar

Nästa inlägg

Jorn bjuder på nya hårdrocksklassiker

Senaste om Noice

Nostalgifredag med Noice!

Oh! Nostalgifredagskväll! I dag släpper Noice sin låt Gustavsberg – och då börjar nostalgikänslorna få hela