Retroinslag när Peter Hermansson släpper nytt

Peter vem?

Många kanske ställer sig den frågan när de ser denne herre utan pudelfrisyr.

4/5

Artist:
PETER HERMANSSON
Albumtitel:
SECOND GLANCE
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
GMR

Peter Hermansson kom med i 220 Volt 1982 lagom till bandet började ta fart. 1983 kom den självbetitlade debuten och 1984 kom julplågan Heavy Christmas. Därefter har det rullat på till och från, inte illa för ett band som började med ett felslag på en minigolfbana.

Peter själv har satt många avtryck i hårdrockshistorien då han spelat på 220 Volts klassiska Eye to eye och Talismans självbetitlade skiva från 1990, som många kanske minns främst för den på radio flitigt spelade schlagerkorta I’ll be waiting. Peter spelade faktiskt med John Norum på hans första soloskiva och han var med och skrev låtar som Someone else here och Counting on your love som sjöngs av Glenn Hughes på Face the truth.

Här kan man inte missa att Peter har sina rötter i gammal hårdrock. Svenskt 1980-tal är det ibland, men inte 220 Volt utan mer bluesbaserat.

Gästlistan säger att Peter har varit med ett tag då bland annat John Levén från Europe, Thomas Larsson från Baltimore, Janne Stark från Overdrive och nygamle Martin Thomander från Electric Boys medverkar på albumet.

 1. Revolution
 2. Angel eyes
 3. Perfect world
 4. Last goodbye
 5. Heroes end
 6. I don’t need no doctor
 7. Send me an angel
 8. Moving on
 9. Set me free
 10. I ain’t gonna crawl
 11. Soldier of fortune

Inledande Revolution har ett tuggande riff av senare datum och en gungande bas av ingen mindre än före detta Treat-medlemmen Nalle Påhlsson, men det finns så många retroinslag att det inte går att bli annat än glad.

Peter visar också en finstämd sida i smäktande Send me an angel och stillsamt smekande Set me free. Fast det är med tung bluesig rock som Moving on som han kommer bäst till sin rätt.

Tilläggas bör att Peter trots sitt grundinstrument står för all sång på plattan. För att få en bild av sångförmågan rekommenderas den känsliga tolkningen av Deep Purples Soldier of fortune där känslan fullkomligt dryper från högtalarna.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Bered en plats för … Division 7!

Nästa inlägg

Herman Ze German ljuger inte det minsta!