The Old är tillbaka med The Gabbagabbahey Hotel

Tidigare under 2021 släppte The Old den härliga plattan Life after death.

Nu är de tillbaka med EP:n The Gabbagabbahey Hotel.

4/5

Artist:
THE OLD
Albumtitel:
THE GABBAGABBAHEY HOTEL
År:
2021
Genre:
PUNK
Skivbolag:
INSTAPUNK UNLTD

The Old, med Ben Malén (en gång i tiden i Trance Dance) i spetsen, är ett riktigt skönt band. De bjuder både på humor och allvar när de gör musik som riktar sig människor i sina sämsta år … för inte behöver man väl bara lyssna på ballader för att man har passet 40- eller 50-årsstrecket?

The Old – där bandmedlemmarna tillsammans är runt 250 år – levererar i alla fall återigen en skön punkplatta – som det doftar Ramones över.

  1. The gabbagabbaheyhotel
  2. The old
  3. The bubblegum
  4. The angst
  5. The goodboy
  6. The heaven

Av gamla om gamla för gamla och äntligen får vi veta var vi alla träffas igen! På The Gabbagabbahey hotel … finns bara en incheck och inget tjafs om musik på för hög volym!

Ben Malén

EP:n kickar i gång med The gabbagabbaheyhotel och man får en del Ramones-vibbar direkt vilket kanske inte är så konstigt eftersom Ramones ofta inledde sina konserter med ”Gabba gabba hey” och den frasen finns även med i deras låt Pinhead.

Sedan bjuder The Old på låten med samma namn och det blir powerpop/surfrock-känsla. Det blir ett härligt gung när The Old sjunger om griniga gamla gubbar som som gör vad de vill och varken har något att vinna eller förlora: ”Grumpy old men and we dont’t give a damn // We’re gonna buy ourself some cookies when in Amsterdam.”

The bubblegum är verkligen en bubbelgum-låt som kunde ha varit med i något åttabitars-tv-spel från svunna tider. Alltså, textmässigt så tuggar The Old på ett tugummi – fast är man gammal så är man kanske nöjd med att man kan göra det … Det är onekligen en småkul låt.

Sedan blir det mer Ramones-känsla, och en del tv-spelssyntslingor, med The angst som är över på 77 sekunder. Underbart är kort.

Det blir ytterligare två sköna låtar: The goodboy och The heaven. På The goodboy vill The Old ”go apeshit” och ”motherfuckin’ crazy” och på The heaven konstateras det att himmelen kommer att göra dig besviken för där är barerna stängda och där finns det ingen rock ’n’ roll …

Det är en härlig EP av The Old som är en frisk (eller gammal?) fläkt i musikvärlden.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ed Sheeran har blivit vuxen ...

Nästa inlägg

Allt annat än mesigt när Victory släpper nytt

Senaste om The Old