4/5
Artist:
The Killers
Album:
Konsert, Wonderful wonderful world tour
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
-

En hitexplosion med The Killers

The Killers är ute på turné.

I lördags stannade de till i Stockholm och Ericsson Globe.

Då bjöd de på en hitkavalkad utan dess like …

Över 10 000 åskådare hade tagit sig till Globen denna vinterkväll (den 24 februari 2018). Och för den som har sett Las Vegas-bandet tidigare så kunde man förutspå vad som väntade. The Killers är ett band som tänker lika mycket på musiken som på showen.

Brandon Flowers & company ställer sig inte bara rakt upp och ned på scenen och skickar ut sina låtar. Här får man mycket mer än så. Det är glitter och en ljusshow som är alldeles underbar att få uppleva.

När band ger sig ut på turné med en ny platta i ryggen – The Killers släppte Wondeful wonderful den 22 september förra året – brukar de välja att köra lite extra många nya låtar live. Fast The Killers är inte riktigt som andra band. De kör i det närmaste en Greatest hits-runda – och då är succén given.

Det är också en ett band som vet hur de ska få med sig publiken från första stund. De fyra första låtarna i Globen var Run for cover, Somebody told me, Spaceman och The way it was. En låt från den senaste plattan och tre klassiker – och då var publiken på topphumör från början. Inledningen var helt enkelt magisk.

The Killers underhöll i nästan två timmar och då hade man fått se Flowers studsa runt på scen mest hela tiden. Han klättrade på högtalarna och han sprang fram och tillbaka på scen. Det var energi från första till sista stund. Det var ungefär samma energi som Coldplay och Chris Martin bjuder på när de spelar live.

Flowers är utan tvekan en äkta entertainer. Sedan skadar det ju inte att The Killers har en fantastisk katalog att välja sina låtar ifrån. Några av de självklara valen var Human, Spaceman och inte minst min absoluta The Killers-favorit Read my mind.

Man blev också imponerad och glad över att de körde Dire Straits-covern Romeo and Juliet som finns med på Sawdust-plattan. Det var kul att äntligen får höra den live. Det är lite kul att de kör lite covers live, att de bjuder på något lite annorlunda. När man såg dem för några år sedan bjöd de på Aplhavilles Forever young.

The Killers körde fyra extranummer och den avslutningen bestod av The calling, Losing touch, When you were young och Mr. Brightside. Losing touch var makalöst bra och den fastnade på näthinnan resten av lördagsnatten …

Det gjorde även Mr. Brightside. The Killers skickade ut allt vad de hade i ljusväg för att bjuda på en mäktig avslutning – och det blev det.

Setlist:

 1. Run for cover
 2. Somebody told me
 3. Spaceman
 4. The way it was
 5. Shot at the night
 6. Jenny was a friend of mine
 7. Miss Atomic bomb
 8. Human
 9. Rut
 10. Smile like you mean it
 11. For reasons unknown
 12. The man
 13. A Dustland fairytale
 14. Romeo and Juliet
 15. Runaways
 16. Read my mind
 17. All these things that I’ve done
 18. The calling
 19. Losing touch
 20. When tou were young
 21. Mr. Brightside

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Musik är fantastiskt!

Nästa inlägg

Sainted Sinners ger oss äkta rock 'n' roll

Senaste om The Killers