4/5
Artist:
Sainted Sinners
Album:
Back with a vengeance
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
El Puerto Records

Sainted Sinners ger oss äkta rock ’n’ roll

Sainted Sinners är tillbaka med en ny platta.

Då får vi en klassisk hårdrocksplatta – och om du gillade debutplattan så lär du gilla det här.

Sainted Sinners debutplatta har knappt hunnit snurra klart förrän det är dags för David Reece (ex-Accept) & company att släppa nytt.

Att Sainted Sinners älskar klassisk hårdrock går liksom inte att ta miste på. Redan från början håller de fast vid det de gjorde på den självbetitlade debutplattan.

De vill ge oss äkta rock ’n’ roll. De vill ge oss den musiken de har i blodet och de vill samtidigt visa hur mycket de respekterar legendariska hårdrocksband som Deep Purple, Led Zeppelin, Rainbow, Whitesnake, Black Sabbath och Van Halen för att nämna några.

Det är rent hårdrocksgodis … och Sainted Sinners hör definitivt hemma bland de där klassiska superbanden.

  1. Rise like a Phoenix
  2. Burnin’ the candle
  3. Back with a vengeance
  4. Tell me I was wrong
  5. Nothin’ left to lose
  6. Waitin’ till the countdown begins
  7. Let it go
  8. When the hammer falls
  9. Pretty little lies
  10. Gone but not forgotten

Plattan kickar i gång med Rise like a Phoenix. Det är gitarrer i fokus. Det är mycket gitarrer där Frank Pané (Bonfire) briljerar under de åtta minuterna som låten varar. Lägg till David Reece på sång så är det en given succé.

Och det är lite så plattan igenom. Det är lite mer och lite tyngre gitarrer som driver låtarna framåt. Vi får även en hel del bluesinspirerade låtar vilket betyder att det aldrig blir tråkigt.

Det är en jämn och stark platta, men om man absolut bara måste välja ut tre spår så blir det Burnin’ the candle, Tell me I was wrong och Waitin’ till the countdown begins.

Back with a vengeance är en ganska tung albumtitel och det är inte alldeles enkelt att leva upp till det. Titeln får liksom förväntningarna på Sainted Sinners att skjuta i höjden. Fast det är en passande titel – för Sainted Sinners är verkligen tillbaka!

Sainted Sinners

David Reece (sång)

Frank Pané (gitarr)

Malte Frederik Burkert (bas)

Berci Hirleman (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En hitexplosion med The Killers

Nästa inlägg

Opolerad och stökig rock 'n' roll från Liverpool

Senaste om Sainted Sinners