4/5
Artist:
Sainted Sinners
Album:
Sainted Sinners
År:
2017
Genre:
Rock
Bolag:
El Puerto Records

Old school-hårdrock från Sainted Sinners

Sainted Sinners tar med oss på en hårdrocksresa som får oss att minnas gamla tider.

Det här gänget bjuder på ett klassisk blues-hårdrockssound.

Sainted Sinners skickade ut sin självbetitlade platta tidigare i år och det är ett riktigt vasst hårdrocksalbum. Det är kanske inte så konstigt med tanke på vilka som finns med i bandet: David Reece (ex-Accept, ex-Bonfire), Frank Pané (Bonfire), Ferdy Doernberg (Axel Rudi Pell), Malte Burket och Berci Hirleman.

Vi får elva hårdrockspärlor.

 1. Knight of the long knives
 2. Beauty in the beast
 3. Maybe she’s got balls
 4. We’re all sainted sinners
 5. Blue lightening man
 6. This love that I have found
 7. Did you
 8. In need
 9. Evangeline
 10. Shine diamond girl
 11. Truth is a lie

Plattan kickar i gång med Knight of the long knives. Det är en låt som skickar ut en klassisk hårdrocks/heavy metal-känsla. Det är mycket 1980-tal över låten och den är grymt bra. Lyssna på gitarriffen och David Reeces sång!

När man sedan får Beauty in the beast står det snabbt klart att Sainted Sinners bjuder på något utöver det vanliga. Den här bluesiga hårdrocken, som skickar ut 1970- och 1980-vibbar, gör att man bara måste höja volymen. Återigen, lyssna på gitarrerna. Vilket lir! Keyboardsen skojar man inte heller bort. Sainted Sinners leker sig nästan fram.

Totalt sett så är det en jämn platta och gillar du Deep Purple, Whitesnake, Rainbow och/eller Thin Lizzy så kan detta absolut vara något för dig.

Redan den 16 februari 2018 är det dags för en ny platta med Sainted Sinners. Då får vi Back with a vengeance.

Sainted Sinners

David Reece (sång)

Frank Pané (gitarr)

Berci Hirleman (trummor)

Malte Burkert (bas)

Ferdy Doernberg (keyboards)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

T.S.O.L. fortsätter att gå sin egen väg

Nästa inlägg

Nytt och lite annorlunda från Asking Alexandria

Senaste om Sainted Sinners