Nestor tar oss tillbaka till det underbara 1980-talet

Nestor har släppt några alldeles makalöst fina singlar.

Nu släpper de sin debutplatta Kids in a ghost town – och för den som gillade 1980-talet är detta rena godispåsen.

4/5

Artist:
NESTOR
Albumtitel:
KIDS IN A GHOST TOWN
År:
2021
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
ELECTRIC LODGE

Nestor består av några gamla barndomsvänner som spelade tillsammans under slutet av 1980-talet hemma i Falköping. 1995, efter två EP:s, splittrades bandet.

Men de skulle komma tillbaka och 2017 återförenades Nestor – som dessutom fortsätter att göra den musik som de lyssnade på den tiden. Då blir det som bandet gör en hyllning av 1980-talet.

 1. A fanfare for the reliable rebel (Intro)
 2. On the run
 3. Kids in a ghost town
 4. Stone cold eyes
 5. Perfect 10 (eyes like Demi Moore)
 6. These days
 7. Tomorrow
 8. We are not ok
 9. Firesign
 10. 1989
 11. It ain’t me

Nestor, med Tobias Gustavsson i spetsen, har släppt en del singlar inför albumsläppet. On the run, som också inleder plattan efter ett kort intro, är en av dem – och den som gillar hårdrock, AOR, pudelrock och 1980-tal lär älska detta. Det är soft med mycket gitarriff och keyboardslingor samtidigt som vi får en stor ultracatchig refräng.

Här finns även singeln Tomorrow. Då blir det 1980-talsnostalgi utan dess like – för här finns ingen annan än Samantha Fox med på sång. Fox hade ju en superhit med Touch me (I want your body) 1986. Den låten nådde förstaplatsen i 17 länder.

Så hur fungerar det då med Nestor och Samantha Fox? Jo … alldeles utmärkt! De gör en rockballad – och de gör den med en jäkla känsla. Nestor har annars – även om det alltid låter skitbra – känts lite som ett band som mest gör allting för att det är roligt. Här tar man dem lite mer på allvar och det är grymt kul att det finns den sidan av dem också. Det är en välgjord låt och mittenpartiet är makalöst!

Den tredje singeln på plattan är 1989 – året då de Nestor bildades av grabbarna som då var 14-15 år – och som ni hör på titeln så blir det ännu mer nostalgi. Det är AOR som låter som om den är hämtad från svunna tider. Det är snygga keyboardslingor och en härlig refräng.

Hela plattan är fylld av låtar som hade gjort sig som singlar. Ta bara titelspåret Kids in a ghost town. Det är ultracatchigt och det är fortsatt retrokänsla i dem rockmusiken som Nestor gör. Låten Stone cold eyes skickar dessutom ut lite Toto-vibbar.

Och vem får inte nostalgikänslor när man hör en låt som Perfect 10 (eyes like Demi Moore). Bara att ha med filmstjärnan Demi Moores namn i en titel gör ju att man börjar minnas filmerna som gjordes för 35 år sedan. Här gör Nestor en låt som börjar lugnt innan den tar fart.

På det hela har Nestor gjort en grymt fin platta och alla som gillar AOR och melodiös hårdrock från 1980-talet bör kolla upp det här bandet snarast för här finns inte ett svagt spår.

Nestor
Tobias Gustavsson
(sång)
Jonny Wemmenstedt (gitarr)
Marcus Åblad (bas)
Martin Frejinger (keyboards)
Mattias Carlsson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Premiär! Halt! Stopp! Det är dags för Prekariatet!

Nästa inlägg

Dave Hause levererar en klassplatta som vanligt

Senaste om Nestor