1980-talspopikonen är tillbaka när Nestor släpper nytt

//

Kommer ni ihåg Samantha Fox?

Klart ni gör.

När Nestor nu släpper singeln Tomorrow finns hon med på ett hörn.

4/5

Artist:
NESTOR FEATURING SAMANTHA FOX
Albumtitel:
TOMORROW (SINGEL)
År:
2021
Genre:
AOR, HÅRDROCK
Skivbolag:
ELECTRIC LODGE MUSIC

Nestor, som består av några gamla barndomsvänner och spelade tillsammans under slutet av 1980-talet hemma i Falköping. 1995, efter två EP:s, splittrades bandet.

2017 återförenades Nestor Tobias Gustavsson i spetsen – och de fortsatte då att gör den musik som de lyssnade på 1980-talet – så ni kan räkna med attt det blite en jäkla massa nostalgikänslor när det här gänget släpper sin musik.

Det blir inte mindre nostalgi när Nestor nu släpper Tomorrow och de har med sig 1980-talspopikonen Samantha Fox! Hon hade ju en superhit med Touch me (I want your body) 1986. Den låten nådde förstaplatsen i 17 länder.

Så hur fungerar det då med Nestor och Samantha Fox? Jo … alldeles utmärkt. De gör en rockballad – och de gör den med en jäkla känsla. Nestor har annars – även om det alltid låter skitbra – känts lite som ett band som mest gör allting för att det är roligt. Här tar man dem lite mer på allvar och det är grymt kul att det finns den sidan av dem också. Det är en välgjord låt och mittenpartiet är makalöst!

Sedan är det kanske självklart att de måste hitta på något efter att ha varit allvarliga i 4 minuter och 40 sekunder. De avslutar helt enkelt balladen med att trycka loss ordentligt! Då blir det maffig hårdrock under de sista sekunderna!

Detta är den tredje singeln från Nestors kommande debutalbum Kids in a ghost town som släpps den 22 oktober.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

53 artister hyllar Metallica med The Metallica blacklist

Nästa inlägg

Här är ännu en fin EP från KajHolst

Senaste om Nestor