Här är ännu en fin EP från KajHolst

KajHolst har släppt en del fina EP:s.

Här är ytterligare en: Collect me.

4/5

Artist:
KAJHOLST
Albumtitel:
COLLECT ME (EP)
År:
2021
Genre:
ALTERNATIVE, INDIE, ROCK

KajHolst bildades i Stockholm i augusti 2013 och sedan dess har de skickat ut sin musik med ojämna mellanrum. För en tid sedan var det i alla fall dags för något nytt från det spännande svenska bandet som ger oss fyra låtar på Collect me.

  1. Collect me
  2. Tell me why
  3. Sweetest lullaby
  4. Be that man

KajHolst brukar kunna ge oss bra låtar – och det gör de även denna gång. Det är också svårt att placera in dem i ett fack. De vrider och vänder på sin musik och det är allt från alternativ rock till indie och post-rock i de här låtarna.

Fast vem bryr sig om det egentligen? Är det bra så är det bra – och det är KajHolst som inleder EP:n med titelspåret Collect me. Det är ett småmörkt sound och jag får faktiskt en del Depeche Mode-vibbar här. Inte deras mest glada 1980-tals-låtar utan när det var lite mörkare. KajHolst gör dock inte synth utan det är alternativ rock/indierock med en mörk post-punk-känsla. Lägg till lite The Sisters Of Mercy i mixen så har du den här finfina låten.

Tell me why är den starkaste låten här – ja, det kanske till och med den bästa som KajHolst har gjort. Det är fart, catchigt och ett sjuhelsikes gung i en låt som skickar ut vibbar från New Order, Joy Division och The Cure. Det där bassoundet alltså …

Sweetest lullaby och Be that man är de sista två låtarna och det är den sistnämnda som är mest rock ’n’ roll på den här plattan. Det är snygga gitarriff och inte fullt så mörkt som på några av de andra låtarna. Det är en fin avslutning på en bra EP.

KajHolst
Michael Uv Westerlund
(sång, gitarr)
Rickard Donatello (bas)
Mats Borg (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

1980-talspopikonen är tillbaka när Nestor släpper nytt

Nästa inlägg

Indierock och surfrock med The Vaccines

Senaste om KajHolst