Nytt från succébandet The Academic

The Academic gjorde succé med sitt debutalbum som de släppte under förra året.

Nu är de tillbaka med den nya singeln Aftertaste – och det är inte svårt att räkna ut att den här låten kommer att tas emot precis lika bra …

4/5

Artist:
THE ACADEMIC
Album:
AFTERTASTE (SINGEL)
År:
2019
Genre:
INDIE
Skivbolag:
ROOM 6 RECORDS

Det irländska indierock/indiepop-bandet bildades under 2013 då samtliga bandmedlemmar gick på St Joseph’s Secondary School i Rochfortbridge. Detbutplattan, Tales from the backseat, hyllades till höger och vänster och den nådde även förstaplatsen på den irländska albumlistan.

The Academic har också fått agera öppningsakt åt band och artister som The Strokes, Twenty One Pilots, Noel Gallagher, The Kooks och inte minst The Rolling Stones.

Nu är det alltså dags för lite ny musik igen och med Aftertaste, som är hämtad från en kommande platta som släpps under 2020, ger The Academic oss en suveränt skön indierock/indiepop-låt som det doftar nostalgi och 1980-tal över.

Så här säger frontmannen Craig Fitzgerald, i ett pressutskick, om låten:

Aftertaste är väldigt annorlunda om man jämför hur vi arbetat tidigare. Under produktionen var vi i bandet mycket mer inblandade än tidigare. Ibland finns det en förutfattad tanke därute om att om man är ett gitarrband, skall man hålla sig till en viss fålla. Vår inställning när vi skrev låten handlade mindre om stereotypen hur ett indieband skall låta och mer om hur låten skulle bli så bra den bara kunde bli.

Och bra blir det … det här är en sådan där låt som biter sig fast direkt och sedan släpper den inte taget om dig i första taget. Inte minst är det bas- och gitarrsoundet som ser till att man gungar med. Det är smittsamt bra!

The Academic
Craig Fitzgerald (sång, gitarr)
Matt Murtagh (gitarr)
Stephen Murtagh (bas)
Dean Gavin (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Oj, så fel man hade om Jay Smith!

Nästa inlägg

Gothic-mörkt och tungt med The 69 Eyes