KajHolst – stökigt, maffigt och mörkt!

Det är lite stökigt och lite rått samtidigt som det doftar lite 1970-talshårdrock.

Det är KajHolst som har släppt Album part 2: Infinite.

4/5

Artist:
KAJHOLST
Albumtitel:
ALBUM PART 2: INFINITE
År:
2018
Genre:
ROCK
Skivbolag:
BMG SCANDINAVIA

KajHolst bildades i Stockholm i augusti 2013 och sedan dess har de skickat ut sin musik med ojämna mellanrum. Förra året fick vi Album part 1: Finite och nu har vi fått fortsättningen på den, Album part 2: Infinite.

Det går inte att placera in KajHolst i ett fack hur som helst. Garagerock, punk eller industri? Det är lite av allt. Det är stökiga gitarrer och en maffig ljudvägg där det händer grejer mest hela tiden. Nu låter det dock lite mörkare – om man jämför med fjolårets album – samtidigt som man givetvis känner igen bandet.

Med den nya plattan har KajHolst tagit några kliv framåt. De låter bättre än någonsin.

  1. Other side
  2. Break it
  3. It is what it is
  4. Jim said
  5. Stop
  6. Conquer, not keep
  7. Not coming home
  8. Shut up!
  9. Other side (Acoustic)

Musiken har sina utgångspunkter i tidig New York-rock med artister som Reed, Smith, Dolls och Suicide.

Plattan kickar i gång med Other side och det är en riktig höjdare. De första vibbarna man får är David Bowie och Iggy Pop. Lägg till det mörka från Nick Cave och en dos med 1970-tals hårdrock så vet du vad du får av KajHolst. Lite så är det.

Break it är en annan höjdare. Den går i ett lite snabbare tempo, men det är fortfarande så där underbart skönt stökigt där Michael Uv Westerlund briljerar både med sången och sitt gitarrlirande.

Det är kanske inte världens enklaste låtar att suga åt sig efter bara en lyssning. Det här är musik som behöver snurra på några gånger för att man ska fånga in allting, men när man väl ger KajHolst chansen så är det väldigt, väldigt bra. Det blir bättre och bättre för varje lyssning.

Och är det så att man inte riktigt vill ge dem den chansen från början – vilket är helt galet! – så är det bara till att dra i gång Jim said. Vilken jäkla pärla det är!

Det är fart och det är en låt som skiljer ut sig en del från de övriga låtarna. Den sätter sig direkt och det är ett sådant sjukt gott gung i det här att man inte kan sluta lyssna. Det här stökiga soundet, gitarren, trummorna, basen … det är bara pang på! Det är en låt som kanske går lite mer åt punkhållet. Efter två minuter och 16 sekunder är det bara att kicka i gång den igen …

Det finns faktiskt inte ett enda svagt spår på den här plattan som rundas av med en akustisk version av Other side.

KajHolst
Mats Borg (trummor)
Rickard Donatello (bas)
Michael Uv Westerlund (sång, gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Annorlunda - men Larson är lika bra som alltid

Nästa inlägg

Avskalat och intimt från Susto

Senaste om KajHolst