4/5
Artist:
Creye
Album:
Never too late (Singel)
År:
2016
Genre:
Rock
Bolag:
Creye

Creye gör sitt avtryck på AOR-scenen

Ett nytt band har gjort avtryck på den svenska AOR-scenen.

Creye har släppt den finfina singeln Never too late – och det är något som man inte får missa!

Creye bildades i Malmö under 2015. Det var gitarristen och låtskrivaren Andreas Gullstrand som hade visionen om att bilda en ny svensk supergrupp. Han började leka lite med soundet och till slut fastnade han för melodiös rock med en 1980-tals touch.

Till den första singeln, Never too late, hyrde han in studiomusiker. Sångare blev Alexander Strandell (Art Nation). Erik Wiss satte sig vid keybordet. Gullstrand tog även med Andrée Theander, Linus Abrahamson, Carl Tudén och Christoffer Borg.

Resultatet blev riktigt bra.

 

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Så j*vla bra, Kings Of Leon!

Nästa inlägg

In Flames släpper nytt material

Senaste om Creye