En ny platta och en ny pärla av Creye

Debutalbumet släpptes 2018.

Nu är Creye tillbaka med uppföljaren – och återigen får vi en pärla till melodiös rockplatta.

5/5

Artist:
CREYE
Albumtitel
II
År:
2021

Genre:
AOR, ROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Creye bildades av gitarristen Andreas Gullstrand i början av 2015 och han ville inte göra riktigt samma sak som han hade gjort i sina tidigare band. Med Creye ville Gullstrand bilda en svensk pop/rock-sensation som skulle bjuda lyssnarna på en resa tillbaka till 1980-talet.

Det var också det vi fick på den självbetitlade debutplattan. De gör det även på den nya plattan. Creye tar dock inte bara en gammal 1980-talsplatta och gör likadant.

De gör betydligt mer än så. Visst får man 1980-talsvibbar, men man får även ett mer modernt intryck. Creye har tagit några kliv med sin musik – och det låter grymt bra.

På denna platta är det August Rauer, som anlände till bandet under slutet av 2018, som finns bakom mikrofonen – och han sköter sig utmärkt precis som övriga bandmedlemmar för vilka låtar vi får här!

 1. Broken highway
 2. Carry on
 3. Find a reason
 4. Siberia
 5. Face to face
 6. Can’t stop what we started
 7. Lost without you
 8. Hold back the night
 9. Let the world know
 10. Closer
 11. The greatest
 12. War of love

Efter en lyssning av den här plattan sitter man mest och tänker ”oj, oj!” För den som gillar melodiös rock så kommer detta att vara en av utmanarna till årets platta – för de här låtarna … oj, oj!

Nu är det ju knappast några tunga låtar här utan det är soft melodiös rock/AOR som Creye ger oss. Fast det är väl klart att det finns utrymme för en del sköna gitarriff för det.

Det här lite mer softa soundet är dock rena giftet och det börjar direkt med Broken highway. Det är soft och somrigt. Ja, det känns som en riktigt skön bilåkarlåt. Lite så är det väl hela vägen och varenda låt håller högsta klass. Det har soundet … det är så jäkla bra gjort.

Det finns ändå några ställen där man fastnar lite extra. Ett är direkt med Broken highway. Ett annat är vid fjärdespåret Siberia med det härliga keybordsoundet och de ganska tunga trummorna … Siberia!

Även Can’t stop what we started gör att man fastnar och måste börja om innan låten är slut … det är så skönt när låten matar på och sedan nästan pausar till för att bara fortsätta i ett skönt och soft gung.

Let the world know har en nästan overklig refräng så där fastnar man också …

Nej, detta var en ruggig platta så det är bara till att låta den snurra från start till mål om och om igen.

Creye
August Rauer
(sång)
Andreas Gullstrand (gitarr)
Fredrik Joakimsson (gitarr)
Gustaf Örsta (bas)
Joel Selsfors (keyboards)
Arvid Filipsson (triummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Vilket jävla drag, Chuck Norris Experiment!

Nästa inlägg

Tredje studioalbumet av Defecto är en höjdare

Senaste om Creye