The Jeff Carlson Band släpper sin debutplatta

The Jeff Carlson Band är framme vid att äntligen få släppa sin debutplatta.

Vi får Yesterday’s gone från det amerikanska hårdrocksbandet.

4/5

THE JEFF CARLSON BAND
Albumtitel:
YESTERDAY’S GONE
År:
2021
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
RFL RECORDS

Med tanke på vad Jeff Carlson har gått igenom är det fantastiskt att den här skivan nu finns.

2001 blev han sjuk och blev akut inlagd på sjukhus där han omgående opererades – och Carlson var faktiskt död under fyra minuter när han låg på operationsbordet. Läkarna lyckades dock rädda honom, och det blev ytterligare fyra operationer, och han diagnostiserades med såväl ulcerös kolit som Crohns sjukdom vilket han än lever med i dag.

This new record was written for everybody out there who is faced with challenges that life throws at you, and you keep going. It’s like one of my heroes Rocky Balboa has said: ”Life’s not about how hard you get hit … it’s about how hard you get hit and keep going!” Yesterday’s gone was written with that frame of mind … hope. I struggle every day with my disease, so even though I have it, it doesn’t have me or my drive to what has gotten me to this point in my life.

Jeff Carlson

Det blir låtar där Jeff Carlson givetvis har påverkats av vad han har gått igenom personligen. Lägg sedan till covid-19-pandemin och en hel del politik så blir det dessa tolv spår – som ändå väcker hopp om framtiden.

 1. The reckoning
 2. Guilt is your weapon
 3. Yesterday’s gone
 4. Promise the moon
 5. Fire
 6. Enemy within
 7. Over my shoulder
 8. American dream
 9. The way it should be
 10. Liquid skye
 11. La do da (Bonus track)
 12. Promise the moon (Orchestral) (Bonus track)

Lav Vegas-gänget The Jeff Carlson Band ger oss hårdrock. Det är småtungt, men samtidigt lutar det helt klart över åt det melodiösa hållet – det blir dock inte AOR – och då är en en skön platta som får se till så att stärkaren får gå varm.

Inte minst så imponeras man av gitarristen Robbie Wolfe och sångaren och gitarristen Jeff Carlson själv. Fast hela bandet gör det bra och det är vassa låtar – där man blir påmind om hårdrocken från 1980- och 1990-talet – hela tiden.

Här finns snabbare låtar och någon ballad och varje gång kommer det en riktigt skön refräng. Dessutom är det ofta en skönt tung groove i låtarna.

Nej, detta var en skön platta och överraskande bra med tanke på att man hade noll koll på The Jeff Carlson Band fram till för några månader sedan.

Topp tre? Promise the moon, Fire och Yesterday’s gone. American dream är riktigt skön även den.

Så här säger Jon Marchewka, CEO på RFL Records, om albumet: I am extremely proud of the final product that the Jeff Carlson Band has delivered. 2020 was an extremely difficult year with no live shows to be played a lot of artists did not know what to do. This band took 2020 and turned an EP into their first, full-length album. Jeff played live stream acoustic shows nearly every week while the band was writing and they all stayed focused. Their hard work and commitment are reflected on this album. This is a band that has taken the next step and is now a professional band that is a force to be reckoned with.”

The Jeff Carlson Band
Jeff Carlson
(sång, gitarr)
Robbie Wolfe (gitarr)
Cory Kay (bas)
Todd Turgeon (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blir bättre tider med Dropkick Murphys

Nästa inlägg

Allt blir bra tillsammans med David Urwitz