Allt blir bra tillsammans med David Urwitz

David Urwitz släpper en ny singel och då sprider han hopp om att allt snart blir bra.

Han gör det med låten Tills allt blir bra.

4/5

Artist:
DAVID URWITZ
Albumtitel:
TILLS ALLT BLIR BRA (SINGEL)
År:
2021
Genre:
POP
Skivbolag:
ALVY SINGER RECORDS

David Urwitz släppte sitt senaste album Jag fick ett piano av Pär och hans bror 2018 och nu är han på gång med en ny platta – och när man hör Tills allt blir bra så vrids genast förväntningar på en bra platta upp.

Fast de förväntningarna får Urwitz alltid leva med … så är det bara.

Nu sätter han fingret på vad de flesta av oss känner, efter att ha varit inne i pandemin i över ett år, när han sjunger ”Jag var trött på alltihop.”

Låten passar väldigt bra in i tiden som vi lever i, men för Urwitz handlar faktiskt inte Tills allt blir bra om pandemin.

Jag skrev låten för över två år sedan och den handlar om vad jag kände då, inför helt andra saker. Nu säger alla som har hört den att den påminner dem om pandemin. Det säger väl egentligen mer om vad vi alla tänker på i dag än om låten. Allt handlar om corona.

David Urwitz i ett pressutskick inför singelsläppet

Ah, Urwitz gör det så himla bra. Det är som vanligt svensk pop/rock med någon folkrock-känsla och han får alltid till en sån skönt småjobbig känsla i sina låtar – även om det är en text som inger hopp.

Han gör Tills allt blir bra med en sådan känsla att den snabbt går in på listan över Urwitz absolut bästa låtar.

s

s

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

The Jeff Carlson Band släpper sin debutplatta

Nästa inlägg

En makalöst fin EP av Lars Winnerbäck

Senaste om David Urwitz