Änglarna på Södermalm blir Angels of Hollywood

Förra året släppte Jim Castro den alldeles fantastiska singeln Änglarna på Södermalm.

Nu är han tillbaka med den i en helt ny tappning: Angels of Hollywood.

5/5

Artist:
JIM CASTRO
Albumtitel:
ANGELS OF HOLLYWOOD
År:
2020
Genre:
ROCK, POPROCK
Skivbolag:
CASTLE + BEACH

Det var i början av 2018 som Jim Castro valde att släppa sin första låt på svenska och sedan dess har han skickat ut både bra singlar och album där han har hållit sig till att sjunga på just svenska – och en av de absolut största höjdpunkterna är utan tvekan Änglarna på Södermalm.

För en tid sedan valde han dock återigen att skicka ut låtar på engelska och här kommer den klart bästa så här långt: Angels of Hollywood.

Det är en helt omgjord Änglarna på Södermalm. Den går i ett långsammare tempo och det är en engelsk text. Fast det är samma grymma känsla och det låter hur bra som helst när Castro kör sin poprock. Han ligger onekligen inne med en röst som fungerar lika bra när han väljer det engelska språket som när han väljer det svenska.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Neil Youngs platta kom 45 år för sent ...

Nästa inlägg

Magnus Karlsson bjuder in sylvassa artister

Senaste om Jim Castro