En kanonplatta från början till slut av Castro

Jim Castro har matat oss med kanonsinglar under året.

För några veckor sedan kom albumet Änglarna – och det låter alldeles fantastiskt bra!

5/5

Artist:
JIM CASTRO
Album:
ÄNGLARNA
År:
2019
Genre:
ROCK, POP
Skivbolag:
JIM CASTRO

Det var under 2018 som Jim Castro släppte sin första singel på svenska: Saknad. Sedan dess har det blivit ett helt gäng med singlar och nu även album nummer två.

På Änglarna blir det tio låtar – och det här är något utöver det vanliga …

  1. Du är
  2. Änglarna på Södermalm
  3. Sorgligt
  4. Hundra år
  5. Om igen
  6. Tårarna
  7. En vacker lögn
  8. Sorgligt (Acoustic version)
  9. Ingen vill ha dig
  10. Säg vad du menar

Några av låtarna hade man koll på sedan tidigare. Inte minst andraspåret Änglarna på Södermalm. När singeln kom så var det den starkaste låten i Castros låtkatalog. Det är den fortfarande – fast det är inte så konstigt med tanke på hur stark den här poprocklåten är.

Du sa ”man kan aldrig veta
när den bästa stunden i livet är slut”
Du har alltid väckt någonting hos mig
Men inget varar för evigt så säg mig
Vad ska vi göra nu?
När den sista drinken har tagit slut
Finns det något äkta bakom lögnerna?

Sorgligt är även det ett singelsläpp. Även den tillhör de absolut bästa låtarna som Castro har gjort. Den skiljer sig dock ganska mycket åt från Änglarna på Södermalm. Det är en sorglig historia i ett lite lugnare tempo. Det är en känslosam låt om att man har blivit någon som man inte ville bli. Om att allt har gått fel och om att vilja lämna allt bakom sig och börja om.

Även En vacker lögn tar plats på albumet och med de tre låtarna så är den här plattan en given succé. Här väljer Castro att gå in på den akustiska vägen. Det fungerar hur bra som helst. Castros röst, en gitarr och en bra text. Mer behövs liksom inte.

Hon torkar tårarna
Raderar bilderna av dig
Och alla timmarna som hon slösade på dig
När hon ser dig gå förbi med någon annan i din hand
Var det bara
En vacker lögn

Här finns också en suverän akustisk version av Sorgligt och en del låtar som man inte har hört tidigare. Här är det Hundra år som sticker ut. Det är en soft låt med ett otroligt skönt gitarrsound och en bra text där man mest bara flyr in i musiken.

Fast även om man letar efter nya låtar så fastnar man vid något som man har hört tidigare: Ingen vill ha dig. Låten har ett sjukt skönt sound och sedan skadar det ju inte med en sådan titel. Man blir ju väldigt nyfiken bara av den …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nästa superlåt från Gerry Cinnamon!

Nästa inlägg

Cyhra putsar till sitt sound en del på nya plattan

Senaste om Jim Castro