Sea Girls bjuder på sylvass indierock

Här kommer en riktigt vass platta för den som gillar indierock.

Det är brittiska Sea Girls som släpper sin debutplatta Open up your head.

5/5

Artist:
SEA GIRLS
Albumtitel:
OPEN UP YOUR HEAD
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
MUSIC OPERATIONS LIMITED, POLYDOR RECORDS, UNIVERSAL MUSIC

Sea Girls bildades i London 2015 och de gjorde sig snart ett namn på indierockscenen eftersom de alltid bjuder på energifylla konserter.

De släppte sin debutsingel Call me out och även sin debut-EP under 2017. Efter det har det blivit ytterligare släpp fast för en annan var det först för någon månad sedan som man först hörde Sea Girls … och nu är man helt fast!

Det Henry Camamile, Rory Young, Andrew Noswad och Oli Khan bjuder på är så jäkla skönt!

 1. Transplant
 2. All I want to hear you say
 3. Do you really wanna know?
 4. Lie to me
 5. Call me out
 6. Closer
 7. Forever
 8. Weight in gold
 9. Ready for more
 10. Violet
 11. Shake
 12. Damage done
 13. You over anyone
 14. Moving on

Enklast kanske man beskriver Sea Girls som Englands och Londons svar på USA:s och Las Vegas The Killers. Sea Girls sound ligger helt klart nära dem, men här är det inte lika Las Vegas-glittrande. Båda banden låter dock grymt bra. Fast man får vibbar från andra band här också. Man kan liksom höra allt från Mumford & Sons och U2 till The Cure här.

Sea Girls debutplatta får vi både nya och gamla låtar. Ja, hälften av låtarna har några år på nacken fast det spelar ju noll roll när man har haft noll koll på detta indierockbandet. Sedan är det ju klass på låtarna. Det är bra hela vägen.

Ja, det är faktiskt så bra att detta tillhör sommarens absolut mest trevliga albumsläpp för man får verkligen en sommarkänsla när man låter denna plattan snurra på i den sista sensommarvärmen. Dra bara i gång Forever så förstår du vad jag menar …

Topp tre? Det är sjukt svårt att bara välja ut tre låtar från den här plattan som kommer att växa ut till en personlig favorit och den kommer fortfarande att spelas här hemma om 30 år. Det är jag fullkomligt övertygad om. All I want to hear you say, Forever, Violet, Closer, Lie to me, Ready for more och Do you really wanna know? måste ändå nämnas …

Sea Girls
Henry Camamile
(sång, gitarr)
Rory Young (gitarr)
Andrew Noswad (bas)
Oli Khan (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Nästa platta med Lionheart är här

Nästa inlägg

The Interrupters bjuder på ett makalöst gung