Teenage Bottlerocket - Stay Rad

Teenage Bottlerocket gör årets punkplatta?

Teenage Bottlerocket släpper sitt åttonde studioalbum – det är inte vilken platta som helst.

Stay rad! tillhör det absolut bästa som punkbandet har gjort!

5/5

Artist:
TEENAGE BOTTLEROCKET
Album:
STAY RAD!
År:
2019
Genre:
PUNK
Skivbolag:
FAT WRECK RECORDS

Det amerikanska punkbandet bildades i Laramie, Wyoming, år 2000 av tvillingarna Ray och Brandon Carlisle. Det påminner en del om The Lillingtons och det är väl inte så konstigt med tanke på att Kody Templeman finns med i båda banden.

Tyvärr gick Brandon Carlisle bort 2015, men bandet finns kvar och efter den tragiska händelsen kunde de ändå gå samman och göra en av de absolut bästa plattorna i Teenage Bottlerockets historia.

 • Another way (2003)
 • Total (2005)
 • Warning device (2008)
 • They came from the shadows (2009)
 • Freak out! (2012)
 • Tales from Wyoming (2015)
 • Stealing the covers (2017)
 • Stay rad! (2019)

Stay red! innehåller 14 korta och snabba punkrock/skatepunk/poppunklåtar som kommer att få dig att studsa, dansa, hoppa och inte minst le. Vem gör en låt som heter Wild hair (Across my ass) om inte Teenage Bottlerockets?

Och de som ligger bakom det här i första hand – utan att för den sakens skull förta basisten Miguel Chens eller trummisen Darren Chewkas insatser det minsta – är gitarristerna och sångarna Ray Carlisle och Kody Templeman. När de kör på med såväl de dubbla gitarrerna och sången så blir det bra.

 1. You don’t get the joke
 2. Death kart
 3. Everything to me
 4. I wanna be a dog
 5. Night of the Knuckleheads
 6. Creature from the Black Metal Lagoon
 7. Anti-social media
 8. Wild hair (Across my ass)
 9. The first time that I did acid was the last time that I did acid
 10. I want to kill Clint Carlin
 11. I’ll kill you tomorrow
 12. Stupid song
 13. Little kid
 14. I never knew

Stundtals är det här lysande och på en låt som I’ll kill you tomorrow kan man höra ett lite mörkare sound. Tänk The Ramones och Poison heart. Stupid song är också lite melankolisk medan Death kart känns som en sommarplåga. De testar också på att vidga sina vyer. Creature from the Black Metal Lagoon känns nästan som en metallåt.

Det spelar ingen roll hur Teenage Bottlerocket vrider till det. Det blir bra – och energiskt – varje gång och plattan är fullmatad med klasslåtar. Frågan är om inte Stay rad! kan vara årets punkplatta?

Topp tre? Skitsvårt! Det får bli Death kart, Everything to me och Night of the Knuckleheads. Man bara måste nämna Little kid också. Det är en känslosam låt om Brandon Carlisle.

Teenage Bottlerocket
Ray Carlisle (gitarr, sång)
Kody Templeman (gitarr, sång)
Miguel Chen (bas)
Darren Chewka (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

MOBS - Bad Love
Föregående inlägg

Hitmakarna MOBS är redo att ta över

Vrid Upp - Rädda Hundar Skäller
Nästa inlägg

Vrid upp volymen och dra i gång Vrid Upp!