Vrid Upp - Rädda Hundar Skäller
4/5
Artist:
Vrid Upp
Album:
Rädda hundar skäller (EP)
År:
2019
Genre:
Punk
Bolag:
Beluga Records

Vrid upp volymen och dra i gång Vrid Upp!

Det är svensk energifylld punk.

Då är det bara till att vrida upp volymen på förstärkaren och dra i gång Vrid Upp!

Under 2018 började det klia lite i fingrarna på Danne Lagerstedt som åter ville göra punkmusik. Tidigare hade han spelat mer i Finland, tillsammans med Andy McCoy, än i Sverige.

En kaosturné 2009 slutade dock med att Lagerstedt valde att gå vidare och han säger så här:

Nu brinner det i fingrarna igen och det känns asgrymt kul med Vrid upp samt att sjunga på svenska.

Så våren 2018 var det dags för ett nytt svenskt punkband att se dagens ljus. Det var då Danne Lagerstedt och Magnus ”Mankan” Magnusson (Djävulen Möblerar Om) bildade Vrid Upp. Bandet gjordes sedan komplett av The Nomads-duon Hasse Östlund och Björne Fröberg.

Under 2018 kom debutsingeln Vi mot dem och nu är det dags för en femspårs-EP, Rädda hundar skäller.

  1. Rädda hundar skäller
  2. Kötta på
  3. Känslor är besvär
  4. Kråkspelet
  5. Välfärdsvals

Det här är fem starka punklåtar som är inspelade på Dustward Studios i gamla stan (Stefan Brändström). Det är fem låtar som bjuder på både driv och energi, men som samtidigt är melodiösa och lättlyssnade. Det är svensk slamrig punk med poprefränger – och den kombinationen går hem alla dagar i veckan.

Plattan kickar i gång med det härligt slamriga titelspåret Rädda hundar skäller. Sedan köttar Vrid upp på med Kötta på. Det är riktigt skön punkpärla som fastnar innan du hinner säga ”kötta”. Den är ruggigt skön och är en av favoritspåren på plattan.

Sedan är det dags för Känslor är besvär. Och vem kan inte skriva under på det? Det är låter lite som om man rör i hop lite Noice, lite Jumper och lite Ebba Grön. Det låter kalasbra det också!

Kråkspelet börjar mer som en garagerocklåt, men sedan vrids det över till någon punkversion av The Hellacopters – och det låter jävligt bra – och här är ytterligare ett favoritspår …

Allting rundas sedan av med Välfärdsvals – och Vrid Upps debut-EP har då snurrat i mål på tolv minuter och då har man inte fått höra ett enda svagt spår.

Vill du se Vrid Upp live så har de en spelning bokad på Scalateatern den 18 maj.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Teenage Bottlerocket - Stay Rad
Föregående inlägg

Teenage Bottlerocket gör årets punkplatta?

Jack Stillwater - Norwegicana
Nästa inlägg

Jack Stillwater fortsätter att leverera bra plattor