Jack Stillwater - Norwegicana

Jack Stillwater fortsätter att leverera bra plattor

Tolv år senare och Jack Stillwater levererar fortfarande bra plattor.

Nu får vi det norska americanabandets fjärde fullängdare – och den kan till och med vara den bästa plattan som de har gjort så här långt.

4/5

Artist:
JACK STILLWATER
Albumtitel:
NORWEGICANA
År:
2019
Genre:
AMERICANA, ROCK
Skivbolag:
ROOTSY MUSIC

Jack Stillwater tog sina första stapplande steg under 2007 då Terje Espenes och Morten Huseby träffade varandra på högskolan i Oslo. Sedan dess har de hållit ihop i ur och skur.

2019 ger de oss plattan Norwegicana och man får säga att det är ett passande namn på den här musiken. Det är ju americana från Norge … Vi får elva spår.

 1. You’re gonna make me lonesome
 2. Deep dark woods
 3. My baby’s got a secret
 4. I keep losing you
 5. Foreverman
 6. Nothing good seems to come
 7. Follow you down
 8. Broken hearted town
 9. Sold down the river
 10. Rebel heart
 11. Little white lie

Det känns lite som om Jack Stillwater har öppnat en del nya dörrar på den här plattan. De har blivit lite bredare och vågar ta ut svängarna lite mer. Här kan man höra Roy Orbinson, John Moreland, Chris Isaak och Beach Boys, men visst är det fortfaranade Jack Stillwater. De har dock aldrig låtit bättre än vad de gör nu …

Låt bara det rockiga inledningsspåret You’re gonna make me lonesome snurra i gång så lär det här bandet vinna många hjärtan. Det lär inte bli sämre av den känslosamma Deep dark woods som har en refräng och ett gitarrsound som är ruskigt bra. Det är en lysande inledning för rootsrockbandet.

Det blir lite mer country och twang på I keep losing you, Foreverman är folkrock, Nothing good seems to come ger oss lite mer av allt, Broken hearted town känns en del som heartland rock och Rebel heart bjuder på handklapp. Det är häftigt hur Jack Stillwater vrider och vänder på musiken och ser till att man inte har en tråkig stund.

Topp tre? You’re gonna make me lonesome, Broken hearted town och Deep dark woods.

Jack Stillwater
Terje Espenes (sång, gitarr)
Arne Harald Foss (trummor)
Morten Huseby (gitarr)
Odd Inge Rand (bas)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Vrid Upp - Rädda Hundar Skäller
Föregående inlägg

Vrid upp volymen och dra i gång Vrid Upp!

En Svensk Tiger - Skuggor I Blåljus
Nästa inlägg

Skuggor i blåljus - en grym singel från En Svensk Tiger