Stagman skickar ut en riktigt vass platta!

Stagman är tillbaka med en ny platta.

Vi får Kejsarens nya kläder – och detta är en riktigt jäkla vass svensk rockplatta!

4/5

Artist:
STAGMAN
Album:
KEJSARENS NYA KLÄDER
År:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
GMR MUSIC

Stagman, som har turnerat världen över och öppnat åt storheter som Whitesnake, Twisted Sister och Queensrÿche, är Bosse Stagman och bandmedlemmarna Stefan Bergström, Nalle Påhlsson och Björn Höglund. Det är Bosse Stagman som är rocksångaren Zinny Zan som bland annat har varit med i glammetal/sleazerock-banden Easy Action (där bland andra även Kee Marcello fanns med), Shotgun Messiah och Zan Clan.

Nu gör Stagman dock andra grejer. Han debuterade med att göra musik på svenska 2016 och det fortsätter han med.

Nu kommer album nummer tre, efter Är ni kvar därute? (2017) och Moder jord (2018), som han gör på svenska: Kejsarens nya kläder.

 1. En mil i mina skor
 2. Ser ni eldarna
 3. Inga sånger kvar i mitt jukeboxhjärta
 4. Tar vad vi kan få
 5. Kejsarens nya kläder
 6. Ingen annan vet
 7. Sida vid sida
 8. Hey la vida loca
 9. Redo och klar
 10. Resan som vi gjort
 11. Här kommer tystnaden

Albumet inleds med singeln En mil i mina skor. Så här stod det i pressutskicket inför singelsläppet:

En mil i mina skor är en låt som handlar om hur människor ibland dömer varandra utan att egentligen veta något om personen eller dess bakgrund. En feelgood-låt tillägnad de som råkat ut för det och en uppmaning att inte bry sig för att ”De har aldrig gått en mil i mina skor”.

Det är en rockig låt och det är en riktigt skön start på albumet – och här får man vibbar från allt mellan Magnus Uggla och Hoola Bandoola Band till Mikael Rickfors och Magnus Lindberg.

Det blir lite mer Rickfors-vibbar med Ser ni eldarna och även det är en riktigt stark låt där Stagman visar sitt missnöje med regeringen och han inleder med att sjunga: ”En sak är säker ni lurar inte mig igen”. Även titellåten är inne på det spåret och låten inleds med orden: ”Här står han vår räddare, han ljuger sig blå”. Stagman kritiserar makten och beskriver det svek han ser och känner.

En av plattans absolut starkaste låtar går dock i ett långsammare tempo. Det är den vemodiga Tar vad vi kan få. Det är vemod med en stor refräng. Ingen annan vet är även det en ballad – och även den tillhör de starkaste spåren. Här blir det lite mer singer-songwriter-stil.

Fast för en som gillar den klassiska svenska rockmusiken som Mikael Rickfors och Magnus Lindberg har gett oss genom åren så fastnar man i Sida vid sida. Det är ett mjukt skönt gung med en ännu skönare refräng.

Topp tre … får bli topp fem! Sida vid sida, Tar vad vi kan få, Ser ni eldarna, En mil i mina skor och Här kommer tystnaden.

Kejsarens nya kläder släpptes den 27 februari och gillar du rock på svenska så får du inte missa den!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Burn Down Hollywoods debut-EP har landat!

Nästa inlägg

Drunk Turtle Band tar ett nytt steg mot egna låtar

Senaste om Stagman