Det här är en fullträff, All Time Low!

Under slutet av förra året släppte All Time Low en nyinspelning av sitt klassiska album Nothing personal.

Nu släpper de en platta med nya låtar – och det låter helt enkelt makalöst bra!

5/5

Artist:
ALL TIME LOW
Album:
WAKE UP, SUNSHINE
År:
2020
Genre:
EMO
Skivbolag:
FUELED BY RAMEN, LLC, WARNER MUSIC

Att gå in i studion och göra om en poppunkklassiker känns inte som tiderna bästa idé. Egentligen kan det ju bara gå fel. Fast När All Time Low klev in i studion och spelade in It’s still nothing personal: A ten year tribute var det absolut ingenting som gick fel utan resultatet blev en grym platta.

Månader senare är All Time Low tillbaka.

Nu är de tillbaka med nya låtar.

Några månader efter förra plattan är de tillbaka med 15 nya låtar och det är väl klart att man börjar fundera på om de har tagit sig vatten över huvudet. Jomentjena! Glöm det!

 1. Some kind of disaster
 2. Sleeping in
 3. Getaway green
 4. Melancholy kaleidoscope
 5. Trouble is
 6. Wake up, Sunshine
 7. Monsters
 8. Pretty venom (Interlude)
 9. Favorite place
 10. Safe
 11. January gloom (Seasons, pt. 1)
 12. Clumsy
 13. Glitter & crimson
 14. Summer daze (Seasons, pt. 2)
 15. Basement noise

Om Nothing personal är poppunk så är Wake up, Sunshine något annat. All Time Low, som bildades 2003 i Towson, Maryland, väljer i stället att göra en emo/alternativ rock-platta och soundet som de får till är grymt skönt.

Plattan inleds med Some kind of disaster och Sleeping in och där är man såld. Det är så att ögonen börjar snurra. Det här softa emo/alternativa rock/poprock-soundet låter så jäkla bra!

Och det fortsätter! All Time Low briljerar med det här soundet och jag tror inte att de någonsin har låtit så här bra! Visst, poppunken är till stora delar borttvättat, men det gör ingenting.

Det är faktiskt som så att du kan sätta upp ett papper på väggen och trycka dit siffrorna 1 till 15. Sedan kastar du en pil mot pappret. Välj sedan att dra i gång spåret på albumet som har den siffran du träffar och du har en kanonlåt. Så enkelt är det denna gång. Det går liksom inte att missa.

Detta är klass rakt igenom och även om man vet om att All Time Low brukar leverera bra plattor så är detta något i hästväg. Wake up sunshine tillhör de absolut bästa släppen under 2020.

Om man trots allt måste välja ut topp tre? Summer daze (Seasons, pt. 2) som verkligen får en att sakna sommaren, Some kind of disaster och Safe med det sköna gitarrsoundet och den löjligt sköna poppiga refrängen.

Detta är verkligen en bilåkarplatta. Man drömmer sig redan nu att få dra en sommarrunda med bilen och låta detta komma ut ur högtalarna …

Wake up, Sunshine släpps i dag den 3 april.

All Time Low
Alex Gaskarth (sång, gitarr)
Jack Barakat (gitarr)
Zack Merrick (bas)
Rian Dawson (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Större och synthigare när Gustafs Dagar släpper nytt

Nästa inlägg

Här är ett nytt favoritband: The Method One

Senaste om All Time Low