Bon Jovi berättar om hur 2020 har varit …

Fyra år efter This house is not for sale är Bon Jovi tillbaka med en ny platta.

Då är de mer allvarliga än någonsin tidigare.

4/5

Artist:
BON JOVI
Albumtitel:
2020
Genre:
ROCK
Skivbolag:
CAPTAIN KIDD CORP, ISLAND RECORDS

Bon Jovi har gett oss sin hårdrock/rock sedan 1980-talet och de bildades 1983 i Sayreville, New Jersey. Deras diskografi är en skattkista med bra låtar även om de har förändrats en del genom åren.

 • Bon Jovi (1984)
 • 7800° fahrenheit (1985)
 • Slippery when wet (1986)
 • New Jersey (1988)
 • Keep the faith (1992)
 • These days (1995)
 • Crush (2000)
 • Bounce (2002)
 • Have a nice day (2005)
 • Lost highway (2007)
 • The circle (2009)
 • What about now (2013)
 • Burning bridges (2015)
 • This house is not for sale (2016)
 • 2020 (2020)

Ska man vara helt ärlig så är det väl en del plattor som känns som ren mellanmjölk, men när de gav oss This house is not for sale för fyra år sedan så kändes det som om det hade vänt för det är en riktigt vass platta.

Men man ska ju har klart för sig att den hårdrock som Bon Jovi en gång i tiden inte längre existerar. Tiden har gått och Bon Jovi har skiftat stil när vi är inne på 2020.

 1. Limitless
 2. Do what you can
 3. American reckoning
 4. Beautiful drug
 5. Story of love
 6. Let it rain
 7. Lower the flag
 8. Blood in the water
 9. Brothers in arms
 10. Unbroken

Nu är de tillbaka med sin 15:e studioplatta och när Jon Bon Jovi vill berätta om hur han ser på året 2020 så är det inte så jäkla mycket roligt att skriva om – även om han väcker hopp i sina låtar. 2020 har varit ett skitår och fortsätter att vara det, men då kan ju en platta med Bon Jovi rädda upp det en del – och det gör de.

2020 skulle har släppts redan innan sommaren, men när covid-19-pandemin slog till flyttades albumsläppet fram och under de här månaderna har Bon Jovi skrivit nya låtar. Två av dem – Do what you can och American reckoning – finns med på albumet.

American reckoning är något alldeles extra och man börjar tänka lite smått på American skin (41 shots) med Bruce Springsteen. Nu låter det ju givetvis inte likadant, men på något sätt blir det samma känsla som väcks.

Annars är det den catchiga Beautiful drug, den rockiga Let it rain och inte minst balladen, med en del folkrocktoner, Lower the flag som är höjdpunkter på 2020. Blood in the water är en annan grym ballad. Den sistnämnda kan till och med vara den bästa låten som Bon Jovi har gjort på många, många år!

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Our Man In The Field släpper sitt debutalbum

Nästa inlägg

En trevlig överraskning: The Lowdown Drifters!

Senaste om Bon Jovi