Premiär för Broder Henrik Rapps nya video!

Under 2018 skickade Broder Henrik Rapp ut sitt rosade debutalbum Är vi underhålla nu?

För några veckor sedan skickade han ut singeln Vad gör vi sen? – och nu är det premiär för musikvideon till låten här på Rockfarbror.

4/5

Artist:
BRODER HENRIK RAPP
Album:
VAD GÖR VI SEN? (SINGEL)
År:
2019
Genre:
POP
Skivbolag:
VALLEY MUSIC DALAPOP, ZOYA MUSIC HB

När Broder Henrik Rapp, som växte upp i Dalarna men som numera är bosatt i Stockholm, släppte sin platta Är vi underhållna nu? under 2018 var det en platta som kom lite från ingenstans. Albumet togs emot väl och Broder Henrik Rapp jämfördes snart med svenska artister som Lars Winnerbäck, Kent och Ulf Lundell.

De jämförelserna känns väl knappast som som helt korrekta. Det som Broder Henrik Rapp gör låter helt annorlunda mot dem. Den enda likheten är väl att det att pop/poprock på svenska …

Om man skulle jämföra Broder Henrik Rapp med något annat … det är svårt! Rapp gör sin grej, men kanske att det skulle gå att hitta någon likhet med Pontus & Amerikanerna, inte minst med de lite finurliga texterna. Det känns i alla fall mer korrekt än att säga Lundell.

Rapps platta från 2018 finns det en del riktigt sköna låtar, men ingen av dem går upp emot Vad gör vi sen? Den här singeln, där Rockfarbror håller i premiären för musikvideon i dag, är det bästa som Broder Henrik Rapp har gjort!

Det är en skön video till en grymt bra singel. Broder Henrik Rapp gör en låt som kommer att spelas sönder och samman under hela sommaren.

Det är ett lite somrigt poprocksound, men det är i texten som man fastnar: ”Jag var måttfullt desperat // Jag var lite småsjuk och lat // Jag var lite som bäst när jag var själv // Men det var så långt till nästa helg // Var det värt att börja om?”

Så här säger Henrik Rapp om låten:

Vad gör vi sen? handlar om mina första vuxenår i en liten stad i Dalarna och om hatkärleken till min hemby. Om de meningslösa fyllorna, om den timmeslånga turen med nattbussen från krogen direkt till efterfesten i hemmabaren. Om slagsmålet mot raggarna på Dödsberget, om rastlösa ordningsvakter, om Facebook-varningar för utländska registreringsskyltar och om den trygga barndomsbubblan som, för vissa, aldrig spräcks och byts ut till trångsynthet med tiden. Men även om flytten till Stockholm och det dåliga samvetet som kom med det.

Vad gör vi sen? är inspelad i Durango Studios med Andreas Dahlbäck som studiotekniker och den är producerad av Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck, Ulf Lundell, Per Gessle).

Låten är hämtad från det kommande albumet med den fantastiska titeln Idioter lär oss och vi lär varann som släpps den 18 oktober. Det släppet ser man redan fram emot.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ännu en kanonlåt av Gathering Of Kings

James Morrison - You're Stronger Than You Know
Nästa inlägg

En känslosam platta av James Morrison

Senaste om Broder Henrik Rapp