Allt kommer att bli okej med Eat Defeat …

Det finns en uppsjö med bra poppunkband där ute i dag.

Här har ni ett till som absolut är vart att ge en chans: Eat Defeat.

De skickade ut albumet I think we’ll be ok under 2018.

4/5

Artist:
EAT DEFEAT
Album:
I THINK WE’ll BE OK
År:
2018
Genre:
PUNK
Skivbolag:
EAT DEFEAT

Pust.

Det finns inte en chans att hinna med i svängarna i musikbranschen. Det kommer så mycket musik att man inte vet var man ska ta vägen ibland.

Eat Defeat släppte sin platta förra sommaren, men jag lyckades missa den då. Nu har den fått gå några varv och I think we’ll be ok är en högklassig platta av Andrew Summers, Jimmy Weaver, Steve Hawthorn-Emmett och Rich Coulthard.

  1. A little less than ok
  2. Duvet day
  3. Smile
  4. Nothing’s wrong
  5. Can’t say I’ll miss you
  6. Shortcuts
  7. Running in place
  8. Scorched earth
  9. Self help (for the helplessly selfless)
  10. Not today, old friend

Leedsbandet ger oss energisk poppunk med snygga melodier. Det är ett band som hamnar intill Blink-182, Simple Plan, Taking Back Sunday och sådana band.

De bildades 2010 som en fortsättning på skabandet Kickback UK, men med tiden släppte de skainfluenserna i sina låtar för att bli ett melodiöst punkband.

Och det är där de är i dag.

Med I think we’ll be ok får vi tio energiska, snabba poppunklåtar som har sjunga med-refränger. Visst, det är väl knappast någon ny mark som bryts med det här, men det är välgjorda låtar och en lika välgjord platta.

Är du sugen på lite poppunk som du inte har hört tidigare så är detta plattan du letar efter. Har du hört Eat Defeat tidigare? Ja, då vet du vad du får …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är mörkt, soft och småstökigt med Cold

Nästa inlägg

Nytt med The Dogs som håller liv i sin tradition