Tiny Castle – ett spännande band från Australien

Här kommer det ett spännande band från Australien.

Det är Tiny Castle som är aktuella med den härliga EP:n National gallery.

5/5

Artist:
TINY CASTLE
Albumtitel:
NATIONAL GALLERY (EP)
År:
2021
Genre:
INIDIE, ROCK
Skivbolag:
TINY CASTLE

Tiny Castle, som bildades 2017, kommer från Brisbane, Australien och det är väl därför – det känns som om musik från down under har lite svårt att hitta till Sverige – som man inte hade hört talas om dem tills för ett par månader sedan. Fast det är ändå konstigt för vilka låtar det här gänget gör!

De släppte sin debut-EP Perspectives 2020 och för någon månad sedan var det dags för nästa släpp: National gallery.

  1. All my friends
  2. Halsema
  3. Protection
  4. Weekend

Tiny Castle ger oss indierock, men det som gör att de sticker ut lite är att de använder sig av ett retrosynthljud i låtarna. Det blir nästan någon indiesynthrock där det även stundtals blir en post-punk- och new wave-känsla.

Låter det rörigt? Det är det inte. För den som gillar The Cure, U2, The Killers och The National så är detta rena himmelsriket – för du får vibbar från alla de banden här. Det som Tiny Castle gör låter verkligen skitbra!

EP:n inleds med All my friends. Det är vemodigt som när Tiny Castle sjunger om att alla vännerna har flyttat. De förpackar det på ett soft sätt samtidigt som det både blir synthigt och U2-gitarrer. Det är onekligen en fin start – och här börjar man redan att förstå att man har ett nytt favoritband …

Det blir lite mer post-punk- och The Cure-känsla i Halsema. Det är bålskönt! Var kom detta gäng i från? De gör låtar som hade fungerat lika bra för 40 år sedan som de gör idag!

Protection bjuder på ett soft och varmt sound. Här får man en del The Killers-vibbar. James Walkers röst ligger inte så långt ifrån Brandon Flowers. Soundet är även det åt The Killers-hållet. Det är en urstark låt.

Weekend får sedan avsluta National gallery och de avslutar på bästa sätt – fast efter de här 15 minuterna och 12 sekunder är man ändå lite besviken. Inte på musiken utan på att det bara var en EP. Tio låtar till hade smakat mumma …

Tiny Castle
James Walker
(sång, gitarr)
Ben Goulter (keysboard, gitarr)
Will Rowles (bas)
Chris Trupp (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det blir nytt, covers och live med Jason Aldean

Nästa inlägg

30 år senare gör Matt Nathanson Achtung Matty