Indierockbandet fortsätter att leverera

Lovorden över Rolling Blackouts Coastal Fevers debutplatta haglade när den släpptes för två år sedan.

Nu är indierockbandet tillbaka med sin andra platta: Sideways to New Italy.

4/5

Artist:
ROLLING BLACKOUTS COASTAL FEVER
Albumtitel:
SIDEWAYS TO NEW ITALY
År:
2020
Genre:
INDIE
Skivbolag:
SUB POP RECORDS

Rolling Blackouts Coastal Fever släpper albumet Sideways to New Italy. Foto: Pressbild

Det australiensiska indierockbandet Rolling Blackouts Coastal Fever bildades 2013 och tre år senare kom deras första EP, Talk tight. 2017 kom EP nummer två, French press, och 2018 var det dags för den första fullängdaren Hope down.

Albumet dök upp på årsbästalistor över hela världen och The Guardian skrev ”The possible indie rock album of the year” om debuten. Från Uncut lät det kort och gott ”Timeless” och själv gav jag albumet 4/5 i betyg.

Nu är det dags för Sideways to New Italy där det blir tio spår:

  1. The second of the first
  2. Falling thunder
  3. She’s there
  4. Beautiful Steven
  5. The only one
  6. Cars in space
  7. Cameo
  8. Not tonight
  9. Sunglasses at the wedding
  10. The cool change

New Italy är en by, med 200 invånare, i Northern Rivers i staten New South Wales. Det är härifrån som trummisen Marcel Tussie kommer. Byn är nu något av Italiens bidrag till Australien – och med tanke på hur mycket bandet har turnerat de senaste åren så är det en passande titel.

I felt completely rudderless on tour. It’s fun but you get to a point where you’re like, Who am I anymore? You feel like you’re everywhere and nowhere at the same time. And no one in particular. We saw a lot of the world, which was such a privilege, but it was kind of like looking through the window at other people’s lives, and then also reflecting on our own.

Fran Keaney

Men bandet har inte tappat bort sig och plattan innehåller låtar som kommer från de olika platser som de har besökt. Cameo är Darwin, Beautiful Steven är Melbourne, The cool change är Los Angeles, Not tonight är den lilla staden Rushworth och Cars in space är från en bil i en drive in-bio.

Det är gitarrdriven indierock där det även finns plats för gitarrpop – precis som det är på debuten – och där de tre sångarna och gitarristerna ser till så att det blir mycket av allt hela tiden. Vissa låtar känns ganska stökiga medan andra känns sommarvarma och då blir det en spännande platta som bjuder på en del sköna överraskningar.

Topp tre? Falling thunder, She’s there och The cool change.

Rolling Blackouts Coastal Fever
Tom Russo
(sång, gitarr)
Joe White (sång, gitarr)
Fran Keaney (sång, gitarr)
Joe Russo (bas)
Marcel Tussie (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Desertörerna är tillbaka med en ny punkrockpärla

Nästa inlägg

Holy shit, vilken platta av The Lawrence Arms!

Senaste om Rolling Blackouts Coastal Fever