Ed Sheeran har blivit vuxen …

Det är dags för lite pop.

Då är det väl lika bra att dra i gång bland det bästa som finns i den genren just nu: Ed Sheeran.

4/5

Artist:
ED SHEERAN
Albumtitel:
=
År:
2021
Genre:
POP
Skivbolag:
ASYLUM RECORDS, ATLANTIC RECORDS, WARNER MUSIC

Ed Sheeran tillhör väl de absolut största popstjärnorna vi har på planeten just nu och han tillhör de bäst säljande artisterna vi har.

 • + (2011)
 • × (2014)
 • ÷ (2017)
 • No. 6 collaborations project (2019)
 • = (2021)

Nu tillhör väl inte pop den genre som jag lyssnar på mest … eller det är faktiskt inte alls ofta det åker fram eftersom det ofta är rätt tråkigt.

Ibland kan det dock vara lite trevligt att dra i gång något som man inte har på sin spellista eller på vinylspelaren – och Ed Sheeran är faktiskt inte alls dum. Det finns en anledning till att britten är så framgångsrik.

 1. Tides
 2. Shivers
 3. First times
 4. Bad habits
 5. Overpass graffiti
 6. The joker and the queen
 7. Leave your life
 8. Collide
 9. 2step
 10. Stop the rain
 11. Love in slow motion
 12. Visiting hours
 13. Sandman
 14. Be right now

Vi får en platta som Sheeran kallar själv har kallat för en ”coming-of-age”-skiva. Han har ju hunnit bli 30 år och både gift sig och skaffat barn – och det märks i hans texter.

Det är en skön platta som Ed Sheeran ger oss. Det blir allt från låtar med lite mer akustisk känsla till rena dancelåtar. Det är dock mindre av den där akustiska gitarren mot hur det brukar vara. Nu blir det en mer elektronisk- och R&B-känsla. Nu blir man väl inte direkt överraskad eftersom man vet vad man brukar få av Sheeran.

Albumet inleds trevligt med Tides, Shivers och First times som alla tre alla gånger skulle kunna bli radiohits, men det är med albumets förstasingel Bad habits som allting lyfts. Det är en given hit – som låter en hel del Bronski Beat – som alla gånger har och kommer att fortsätta locka upp folk på dansgolvet.

Även Overpass graffitti är en grymt skön poplåt och även den är släppt som singel vilket är lätt att förstå. Det här sköna och softa gunget fastnar direkt. Sheeran har onekligen stenkoll på att välja rätt låtar som singlar …

Även Collide skickar ut en skön känsla. Det är en grymt skön låt som kommer att bli en sommarfavorit. Den kommer att göra sig hur bra som helst på balkongkvällarna under sommarmånaderna … fast den fungerar hur bra som helst även nu.

En annan fin låt är den varma Leave your life. Känner du att du saknar någon så kommer den här låten att göra att du blir tårögd …

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Mer extravagant rock 'n' roll med The Darkness

Nästa inlägg

The Old är tillbaka med The Gabbagabbahey Hotel

Senaste om Ed Sheeran