En stark debutplatta av The Sonic Overlords

Det är dags för ett nytt band att presentera sig ordentligt.

Det är metalbandet The Sonic Overlords som släpper sin debutplatta Last days of Babylon.

4/5

Artist:
THE SONIC OVERLORDS
Albumtitel:
LAST DAYS OF BABYLON
År:
2021
Genre:
HEAVY METAL
Skivbolag:
M-THEORY AUDIO

The Sonic Overlords bildades 2017 av Morgan Zocek och sedan har det växt på och 2020 blev bandet komplett. De släppte sedan debutsingen In my darkest room, men nu är det dags att för debutalbumet Last days of Babylon.

  1. Utopia
  2. In my darkest room
  3. Fools
  4. Lords of no tomorrow
  5. World on fire
  6. Sands of time
  7. Shine
  8. Children of the night
  9. Eternal heroes (Last days of Babylon)
  10. Past the end of time

Det är en skön debut. Det är ett fett klassiskt hårdrocks/heavy metal/doom metal-sound som The Sonic Overlords skickar ut. Det doftar 1970- och 1980-tal över det. Det är lite lite Dio, Black Sabbath och Rainbow, men samtidigt är det modernt och fräscht.

Albumet inleds med Utopia och det är rena käftsmällen! Det är en jäkla massa gitarrer, det är ett jäkla smattrande på trummorna och basen är hur skön som helst.

Det är mörkt och kraftfullt. Det är snabbt och argt, men ändå melodiöst så det fastnar redan efter en lyssning. Det är tungt som tusan och ja, det är heavy metal thunder!

Sedan drar The Sonic Overlords ned på tempot med In my darkest hour – men det blir ändå ett fett sound och inte minst från trummorna … fast sedan fullständigt exploderar låten i ett grymt gitarrsolo!

World of fire är en annan låt som sticker ut. Här blir det en powerballad och här får man vibbar från såväl ett tidigt Scorpions som ett lika tidigt Europe. Låten tar dock fart för att sedan lugna ned sig igen. Det är snyggt som tusan.

Sands of time är nästa låt som gör att man stannar upp. Det är fett som tusan och The Sonic Overlords fullkomligt briljerar med sin melodiska metal. Det är fett, men sedan lugnar det ned sig bara för att ta fart igen. Den låten, som det doftar Dio om, är plattans absoluta höjdpunkt.

Det är en stark platta och den rundas av med Eternal heroes (Last days of Babylon) och Past the end of time. På den sistnämnda har The Sonic Overlords bjudit in den tidigare Black Sabbath-sångaren Tony Martin – och ja, det låter skitbra!

The Sonic Overlords
Marcus Zachrisson Rubin
(sång)
Morgan Zocek (gitarr)
Daniel Ramírez (bas)
Per Soläng (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Andra plattan under 2021 av Lana Del Rey

Nästa inlägg

New Order-duo med i projektet Sea Fever

Senaste om The Sonic Overlords