4/5
Artist:
Stina Rebelius
Album:
2017
År:
Vinterstad (Singel)
Genre:
Pop
Bolag:
Stina Rebelius

Mörkt, melankoliskt och vackert

Sommaren är i antågande.

Då är det väl självklart att vi får en helt ny singel från Stina Rebelius som heter Vinterstad

Vinterstad blir Stina Rebelius andra singel och är uppföljaren till Luftslott som hon släppte 2015.

Vinterland är en mörk, melankolisk och vacker låt som vi placerar i pop/singer-songwriter-facket. Det är softa, försiktiga, synthslingor som styr låten. När man dessutom får Rebelius röst till detta så är man helt såld.

Det är en sådan där låt som hittar rakt in i själen … Inte minst så är det en låt som bara växer och växer och blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den.

Så här säger Stina Rebelius själv om Vinterstad som är producerad av Henrik Skanfors och Andreas Dahlbäck:

Det kanske är konstigt så här på försommaren med en låttitel som Vinterstad, men det är en metafor för kylan i en människas liv. Isprinsessan symboliserar en kärlek vi inte kan motstå trots att den inte är bra för oss. Texten handlar om att bli förblindad och att förälska sig i den yttre skönheten och om att bli sviken.

Luftslott är en låt i samma stuk. Här har dock synthen delvis bytts ut mot en akustisk gitarr.

Det är samma känsla i den här låten. Den är lika bra som Vinterstad.

Luftslott handlade om att vara kvar i en relation som egentligen inte känns rätt. Att våga släppa taget och gå vidare.

Stina Rebelius är uppväxt på landet i Mellerud, men bor numera i Göteborg. Med tanke på att hennes pappa är en gammal musiker så har musiken alltid funnits i hennes liv. Och musik har hon alltid skrivit, mest för sig själv.

Det blev lite mer med musiken när hon hörde Henrik Skanfors och låten To AmelieRebelius skrev till Skansfors och berättade hur mycket hans musik berörde henne och skickade över lite demos. Han uppmuntrade henne att fortsätta med musiken och hon gjorde en ny liten studio i garderoben.

Sedan skrev hon Luftslott. Och nu har vi alltså även fått Vinterstad.

Nu kan man bara hoppas på att man får höra ännu mer från Stina Rebelius.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Ett av Kanadas mest spännande celticpunkband

Nästa inlägg

En suverän uppföljare av Frontback

Senaste om Stina Rebelius