Andra plattan under 2021 av Lana Del Rey

Andra plattan under 2021.

Då skickar Lana Del Rey ut en deppigt härlig platta i Blue banisters.

4/5

Artist:
LANA DEL REY
Albumtitel:
BLUE BANISTERS
År:
2021
Genre:
POP, INDIE
Skivbolag:
INTERSCOPE RECORDS, POLYDOR RECORDS, UNIVERSAL MUSIC

Lana Del Rey, amerikanskan som drog i gång sin musik-karriär 2005, är nu framme vid sin åttonde studioplatta.

 • Lana Del Ray (2010)
 • Born to die (2012)
 • Ultraviolence (2014)
 • Honeymoon (2015)
 • Lust for fife (2017)
 • Norman fucking Rockwell! (2019)
 • Chemtrails over the Country club (2021)
 • Blue banisters (2021)

När Lana Del Rey släppte Chemtrails over the Country club så var man ju rätt nöjd – och en del artister hade säkert varit nöjda över att lyckas göra en sådan platta under sin livstid. Det är ju ännu en suveränt fin platta från amerikanskan.

Fast för Lana Del Rey räckte inte det. Hon hade ännu fler låtar som hon ville få ur sig – och här kommer 15 finfina spår till.

 1. Text book
 2. Blue banisters
 3. Arcadia
 4. Interlude – The trio
 5. Black bathing suit
 6. If you lie down with me
 7. Beautiful
 8. Violets for roses
 9. Dealer
 10. Thunder
 11. Wildflower wildfire
 12. Nectar of the Gods
 13. Living legend
 14. Cherry blossom
 15. Sweet Carolina

Det är lite som vanligt med Lana Del Rey. Hon gör låtar som man verkligen behöver lyssna på och det är låtar som verkligen växer och växer för varje lyssning.

Det är så vemodigt när drottningen av depp-pop gör sina låtar att man behöver höra det mer än en gång, men efter det … wow! Dra mig baklänges så otroligt bra den här damen är!

Albumet inleds med Text book och det är en av de största höjdpunkterna precis som Arcadia. Det är ganska avskalat och det är Lana Del Reys röst och text som står i fokus även om det finns plats för både lite lågmälda stråkar och blås i den sistnämnda låten.

Och det finns fler alldeles makalöst fina låtar här: Black bathing suit, Beautiful, Thunder och inte minst avslutningspåret Sweet Carolina. Det är givetvis fortsatt melankoliskt och det är Lana Del Reys röst och texter som hela tiden styr det här – och det räcker gott och väl.

Det blir också en del låtar som låter lite annorlunda. Ja, det blir lite mer av allt i If you lie down with me och Violets for roses. Dealer gör Lana Del Rey dessutom tillsammans med Miles Kane och en låter inte alls som något annat på albumet – och det är helt klart kul att höra. Det blir någon indierock/britpop-känsla.

Topp tre? Beautiful, Text book och Arcadia … men sedan finn ju även Black bathing suit, Dealer, Thunder och Sweet Carolina.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Dave Hause levererar en klassplatta som vanligt

Nästa inlägg

En stark debutplatta av The Sonic Overlords

Senaste om Lana Del Rey