City Of Thieves - Best Reality
5/5
Artist:
City Of Thieves
Album:
Best reality
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Frontiers Music s.r.l.

Hårdrock utan skitsnack … City Of Thieves!

Det är blixtrande skön hårdrock direkt från London.

Det är City Of Thieves och deras platta Best reality och då är det bara till att vrida upp volymen och lyssna på en av årets bästa plattor.

Det brittiska bandet kickade i gång under 2015 i hjärtat av London. De debuterade som liveband på Camden Rocks Festival och snart gick snacket om City Of Thieves.

Det var ett hårdrocksband utan krusiduller, det fanns inget skitsnack och inga gimmickar. City Of Thieves var tung rock i den renaste formen som man kunde hitta.

 1. Reality bites
 2. Fuel and alcohol
 3. Buzzed up city
 4. Lay me to waste
 5. Control
 6. Incinerator
 7. Animal
 8. Right to silence
 9. Born to be great
 10. Damage
 11. Give it away
 12. Something of nothing

Det är samma visa med den purfärska plattan Best reality.

Det är tung, i alla fall halvtung beroende på vad man jämför med, och rakt på-hårdrock. Det här är hårdrock utan nonsens.

Det är attityd, det är feta gitarriff, det är trummor som sätter fart på vilken bibliotekarie som helst och basisten sjunger lika bra som han spelar.

Att man sedan får lika vassa krokar, melodier och refränger gör ju inte heller något … Det skadar inte heller att det är en makalöst skön groove i låt efter låt.

Mike Fraser, som hjälpte till med mixningen av plattan och som har jobbat med band som Metallica, AC/DC, Slipknot och Aerosmith, beskriver kanske det här bäst:

Killer band … killer songs.

Det där säger faktiskt allt. Man fastnar redan när förstaspåret Reality bites kickar i gång. Det soundet är rena giftet. Det är fart, groove och attityd. Det är City Of Thieves. Det där är dock bara en av tolv bra låtar …

Bästa spåren? AC/DC-doftande Buzzed up city är en. Fuel and alcohol är en annan, Control är en tredje och Something or nothing en fjärde.

Men som sagt. Du vill inte missa en enda låt här. City Of Thieves har gjort en av årets bästa plattor.

Best reality släpps i dag och det är en platta för den som gillar AC/DC, Airbourne, Blackstone Cherry, Inglorious och Wayward Sons.

City Of Thieves

Jamie Lailey (sång, bas)

Will Richards (trummor)

Ben Austwick (gitarr)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En ny spellista som ger er best of the best ...

Kurt Vile - Bottle It In
Nästa inlägg

Kurt Vile är tillbaka med albumet Bottle it in