En gammal poplegendar firar 50

På 1980-talet var Rick Astley något av en popkung.

Nu har han fyllt 50 år och firar det med en ny och högst oväntad platta …

2/5

Artist:
RICK ASTLEY
Album:
50
År:
2016
Genre:
POP
Skivbolag:
BMG RIGHTS MANAGEMENT

Rick Astley … och? Så tänker väl de flesta. Det gjorde jag också, men grabben som hade superhitsen Never gonna give you up och Whenever you need somebody, för att nämna två hits, har släppt nytt material.

Man var liksom bara tvungen att klicka på det här eftersom man inte har lyssnat på honom sedan i slutet av 1980-talet, eller kanske i början av 1990-talet.

Det är inte så att Astley har gått över till rock ’n’ roll, men det svänger på bra och är inte den vanliga tråkiga radiomusiken. Vi får någon popsoul.

Keep singing låter så här:

Och Angels on my side låter så här:

Nu ska man kanske inte överdriva hur bra det är, men tja. Det var ändå lite kul att 80-talsmannen är tillbaka med något nytt och ger oss en liten nostalgitripp.

Astley lade ju av med musiken redan som 27-åring, 1993. 2002 var Astley dock tillbaka med comebackplattan Keep it turned on som han faktiskt hade en del framgångar med. 2008 vann Astley MTV:s pris Best Act Ever. 2010 släppte han singeln Lights out och nu var det alltså dags för 50.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Lysande när Third Eye Blind blir politiskt

Nästa inlägg

Ännu en klassiker från Booze & Glory