Del Vecchio är tillbaka med Edge Of Forever

Alessandro Del Vecchio har ett finger med i spelet i hur många som helst av de skivor som kommer från Frontiers Music.

Nu är han dock tillbaka med det egna bandet Edge Of Forever – och då blir det en riktigt stark platta.

4/5

Artist:
EDGE OF FOREVER
Albumtitel:
SEMINOLE
År:
2022
Genre:
HÅRDROCK
Skivbolag:
FRONTIERS MUSIC S.R.L.

Alessandro Del Vecchio är multiintrumentalsisten, sångaren och producenten som bland annat har jobbat med Jørn Lande, Revolution Saints, Jeff Scott Soto, Hardline och Ted Poley för att nämna några få.

Han har liksom varit inblandad i hur många projekt som helst och man kan väl nästan se honom som husmusiker och husproducent för Frontiers Music S.R.L. Gillar du de albumen som det skivbolaget skickar ut så lär du gilla Del Vecchio.

Hur som helst så är italienaren i alla fall tillbaka med sitt projekt Edge Of Forever som därmed släpper sin femte fullängdare – och inte nog med att han har skrivit de flesta låtarna på egen hand. Del Vecchio har även tagit hand om sången och producentsysslan.

I didn’t wanna just write another album, another batch of songs. Being a prolific songwriter makes it easy and natural for me to sit down and write, channel the inspiration and translate that idea into music and lyrics. But Edge Of Forever is different for me.

Alessandro Del Vecchio
 1. Get up your feet again
 2. On the other side of pain
 3. Made it through
 4. Shift the paradigm
 5. Another salvation
 6. Breath of life
 7. Wrong dimension
 8. Our battle rages on
 9. Seminole Pt. 1: In the land of the Seminole
 10. Seminole Pt. 2: Mistaken reality
 11. Seminole Pt. 3: Rewrite the story
 12. Seminole Pt. 4: The end’s starting to begin

Det blir melodisk hårdrock när Edge Of Forever skickar ut de här låtarna, men det är snarare tungt än AOR-doftande och då blir det en jäkla massa gittarriff. Samtidigt är det stora refränger och Del Vecchio sköter sig utmärkt även bakom mikrofonen.

Det är bra hela vägen, men slutet sticker ut. De fyra sista låtarna är fyra delar av Seminole och där är Edge Of Forever i absolut högform.

Edge OF Forever
Alessandro Del Vecchio
(sång, keyboards)
Aldo Lonobile (gitarr)
Nik Mazzucconi (bas)
Marco di Salvia (trummor)

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Diamond Dogs bjuder både på förrätt och sängfösare

Nästa inlägg

Äntligen! evelyne är tillbaka med en ny låt

Senaste om Edge Of Forever