EP’s Trailer Park hyllar kärleken …

Eric Palmqwist har släppt ett par finfina soloplattor de senaste åren.

Nu är han tillbaka – fast han är tillbaka med EP’s Trailer Park.

4/5

Artist:
EP’S TRAILER PARK
Albumtitel:
LOVE IS GONNA HELP YOU (SINGEL)
År:
2021
Genre:
AMERICANA

Skivbolag:
ELLA RUTH INSTITUTET

Det var 2019 som Eric Palmqwist släppte sitt debutalbum En halv gris kan inte gå som soloartist. Han följde sedan upp det med Hej då som kom under förra året – och båda plattorna är riktigt bra.

Men innan dess har han gjort album med smått kultförklarade EP’s Trailer Park och i diskografin finns fem-sex studioalbum.

Nu är Palmqwist och EP’s Trailer Park tillbaka med en ny låt. Han återgår då till det engelska språket samtidigt som solo-Palmqwist är ”enbent pop”, som han själv har beskrivit det, blir det nu mer americana.

Nu har EP’s Trailer Park rotat lite i arkiven och där fanns Love is gonna help you och som nu för första gången hittar ut ur arkivskåpet – och det är en riktigt skön låt som vi får här.

Det är en mjuk och varm americana-låt som har en feelgood-känsla över sig. Den väcker hopp om att allting ska bli bra igen och enligt Eric Palmwqist själv så är det en hyllning till kärleken.

För den som tycker om att fira Alla hjärtans dag så är detta en perfekt låt att ha i gång då.

EP’s Trailer Park var ett av banden som tidigt insåg charmen i den raka och ärliga musiken och gjorde skivor på temat, vilka inte sällan hyllades av kritikerkåren.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Besten vaknar - Durbin släpper nytt

Nästa inlägg

Ålderskrisframkallande albumdebut av Arlo Parks