Fjärilar, en flod, t-shirt, jeans & Viktor Olsson

Viktor Olsson är tillbaka med ny musik.

Vi får EP:n Fjärilar vid floden. Här finns bland annat singlarna T-shirt & jeans och Bestäm dig – och då kan du räkna med att det är en väldigt bra platta.

4/5

Artist:
VIKTOR OLSSON
Albumtitel:
FJÄRILAR VID FLODEN (EP)
År:
2018
Genre:
POP
Skivbolag:
TMB RECORDS

Viktor Olsson är grabben som jämfördes med artister som Håkan Hellström, Peter LeMarc, Lars Winnerbäck och Per Gessle när han släppte sin debutplatta Stenungsund för tre år sedan. Han släppte sedan EP:n Alla lämnar till slut året efter.

Nu är Olsson, 25, tillbaka och han är tillbaka med en urstark EP.

  1. Fjärilar vid floden
  2. Bestäm dig
  3. T-shirt & jeans
  4. Där ingen säger

Den här svenska popmusiken som Viktor Olsson ger oss är så där smittsamt bra. Det är ärliga texter, det är texter som har hjärta och till det får vi melodier där man både vill (försöka) dansa och studsa. Det är bitterljuvt på något sätt. Lägg sedan till Olssons sångröst så är detta en given favorit.

Plattan kickar i gång med titelspåret Fjärilar vid floden och det är en sådan där låt som fastnar direkt. Det är en låt där man får en wow-känsla och den blir liksom inte mindre när refrängen kickar in.

Sedan får vi singlarna Bestäm dig och T-shirt & jeans. Det är två låtar som gör en glad och man vill liksom bara kasta sig ut i natten och sväva bort. Det är känslan man får när man har kört den förstnämnda på repeat …

Det sista spåret är Där ingen säger och givetvis så håller den samma höga klass som övriga låtar. Det är helt enkelt en fantastisk avslutning på en fantastisk EP.

Och det är mer på gång från Viktor Olsson. I höst kommer hans andra fullängdare.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Tungt och melodiöst av Sevendust

Nästa inlägg

Modernt och klassiskt från Anders Norman

Senaste om Viktor Olsson