4/5
Artist:
Traveling John
Album:
It burns (Singel)
År:
2018
Genre:
Indie
Bolag:
Big Hug Records

En riktigt skön indiepoppärla av Traveling John

Traveling John har haft en livslång dröm om att resa i världen och att göra en soloplatta.

Snart blir drömmen verklighet – och då får vi ett nytt smakprov på den kommande plattan i singeln It burns.

Traveling John (John Dunsö) var en av medlemmarna i Billie The Vision And The Dancers, men efter att ha vunnit en Rockbjörn, gjort fyra kritikerrosade fullängdsalbum och år av turnerande valde Dunsö att hoppa av bandet 2010.

Han ville leva sin dröm. Under några år reste han runt, med sin gitarr och inspelningsutrustning, i Nord- och Sydamerika. Han liftade, arbetade på ekologiska gårdar och spelade på gatorna. Det Dunsö upplevde på sina resor blev till låtar som nu har blivit ett album som kommer att släppas den 28 september.

Han har redan släppt någon singel från den kommande plattan och nu får vi ytterligare en: It burns.

Låten är inspelad i omgångar och på olika platser i världen. Inspelningsplatserna har varit allt från en veranda i Arizona till ett hostelrum i Peru. Sedan gjordes den klar i anrika Tambourine Studios (The Cardigans, Bob Hund, Peter Bjorn & John) i Malmö.

It burns tar Traveling John hjälp av Sofia Janninge (Billie The Vision And The Dancers) och då blir det en suveränt skön duett – och en lika suveränt skön indiepoplåt.

Det är en sådan där låt som sätter sig och som man inte kan skaka av sig. Det är en sådan där låt som snabbt hamnar på repeat och det är en feel good-låt som ser till att man blir på ett bra humör.

Så här säger Traveling John, i ett pressutskick, om låten:

Låten handlar om att våga utmana sina rädslor även om det finns risk att bli bränd på vägen. Det är en dialog mellan två personer som är varandras motsatser. En rastlös själ, ständigt i rörelse och en annan med närhet till sina känslor som aldrig lämnat sin hemstad.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Det är både retro och modernt ... Ryders Creed!

Nästa inlägg

Yorn & Johansson - lika bra som förr