4/5
Artist:
Pete Yorn & Scarlett Johansson
Album:
Apart (EP)
År:
2018
Genre:
Rock
Bolag:
Capitol Records

Yorn & Johansson – lika bra som förr

//

Det är nio år sedan Pete Yorn & Scarlett Johansson släppte plattan Break up.

Nu är duon tillbaka – och givetvis får vi en EP som är lika bra som allt annat de har gjort.

Det är nästan sjukt hur bra det blir när en vass musiker – Pete Yorn har sju fullängdare i ryggen – och en sångerska som mest är känd för att vara skådis skickar ut några låtar. Johansson har dock även hon släppt plattor tidigare och har två fullängdare och flera EP:s på sin meritlista.

En del skulle säkert påstå att Pete Yorn bara vill utnyttja Johanssons kändisskap för att nå ut med sina låtar … lägg ned det snacket direkt! Redan 2009 fick vi ett gäng med superlåtar av duon och det får vi även 2018. Dessutom har Yorn själv en väldigt fin diskografi.

Det blir någon magisk kemi när de här två gör musik tillsammans. De fungerar så löjligt bra ihop. Sedan skadar det kanske inte att man gillar Yorn sedan tidigare …

  1. Iguana bird
  2. Bad dream
  3. Movies
  4. Cigarillo
  5. Tomorrow (Remix)

På Apart får vi fyra nya låtar och en remixversion av Tomorrow som finns med på Yorn-plattan ArrangingTime. EP:n inleds med Johansson som sjunger ”Do you like how you’re spending your time, do you like how you’re living your life away from me” och Yorn svarar med samma fras. Redan där är man fast … Lägg till Yorns alternativa rock och du har en suverän start på en mycket bra EP.

Sedan får vi den makalösa Bad dreams, Det blir någon discorock som låter så bra att man inte kan sitta still. Det var också den låten som blev förstasingel … Vilken refräng! Vilken låt! Makalöst bra! Det är en låt om kärlek och livet, men också att det faktiskt är okej om man snubblar till ibland.

Cigarillo är nästa kanonlåt. Även det är en låt som skickar ut en sådan där wow-känsla! Den är så smooth att man vill lyssna om och om igen på den.

Om man summerar EP:n så är det helt klart en värdig uppföljare till Break up – även om det finns någon låt som kanske känns lite väl seg.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

En riktigt skön indiepoppärla av Traveling John

Nästa inlägg

En comebackplatta av Snow Patrol

Senaste om Pete Yorn