Pete Yorn är tillbaka på egen hand

Pete Yorn släppte EP:n Apart tillsammans med Scarlett Johansson under förra året.

Nu är Yorn tillbaka med en ny platta.

Denna gång kör han på egen hand – och vi får albumet Caretakers.

4/5

Artist:
PETE YORN
Album:
CARETAKERS
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
SHELLY MUSIC

Det här var en platta som man inte riktigt såg komma. Jag hade faktiskt missat att Pete Yorn redan var på gång med nytt material – och blev desto gladare när man plöjde igenom den en första gång.

Några större tveksamheter om att det skulle bli bra fanns inte eftersom det Yorn gör alltid är bra. Nu var dessutom såväl Apart som hans senaste soloplatta Arrangingtime skitbra och att det skulle bli det även nu såg man väl redan på fodralet.

 • musicforthemorningafter (2001)
 • Day I forgot (2003)
 • Nightcrawler (2006)
 • Back and fourth (2009)
 • Pete Yorn (2010)
 • Arrangingtime (2016)
 • Caretakers (2019)

Singer-songwritern fortsätter på samma spår som han har gjort sedan starten med skillnaden att det bara blir bättre och bättre för varje platta. Det är någon form av alternativ rock/indiefolk med folkrockinfluenser. Här finns och en del drömpop också.

 1. Calm down
 2. I wanna be the one
 3. Can’t stop you
 4. Idols (We don’t ever have to say goodbye)
 5. Do you want yo love again
 6. Caretakers
 7. Friends
 8. ECT
 9. POV
 10. Opal
 11. A fire in the sun
 12. Try

Det är soft och melodiöst samtidigt som det är lättlyssnat. Så är det på varenda låt och det är något med Pete Yorn som gör att man alltid vill lyssna på det mer och mer.

Den här rockmusiken fungerar dessutom hur bra som helst en sen sommarkväll ute på balkongen när man bra vill slappna av med lite bra musik. Det här behöver man liksom inte ens spela högt för att man ska uppskatta.

När Yorn släppte Arrangingtime vet jag att jag skrev att det kan ha varit det bästa albumet som han någonsin har gjort. Det är bara till att upprepa det. Caretakers kan vara den bästa platta som Pete Yorn har gjort. Så bra är det här och det man kan lyfta fram varenda låt.

Topp tre? I wanna be the one, Do you want to love again? och Calm down.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Punknostalgi med klassiska Attentat

Nästa inlägg

Andra soloplattan från Danny Vaughn

Senaste om Pete Yorn