Andra soloplattan från Danny Vaughn

Hans andra soloplatta.

Den första på tolv år.

Danny Vaughn är tillbaka med plattan Myths, legends and lies.

4/5

Artist:
DANNY VAUGHN
Album:
MYTHS, LEGENDS AND LIES
År:
2019
Genre:
ROCK
Skivbolag:
VAUGHNSONGS

Den amerikanske sångaren Danny Vaughn var bland annat med och bildade Tyketto 1987. När han ställer sig bakom mikrofonen med det gänget så handlar det om melodiös hårdrock/glammetal.

Som soloartist blir det något helt annat från Vaughn. Glöm all hairmetal och tänk i stället celticrock och country. För det är vad det handlar om på plattan från sommaren 2019.

 1. The shadow of King John
 2. Man or machine
 3. The Missouri kid
 4. The good life
 5. The last ride of the sunset men
 6. Black crow
 7. Monkeys with money and guns
 8. Point the way
 9. Deep water
 10. Kelly’s gone
 11. Something I picked up along the way
 12. Time out of mind
 13. Seven bells
 14. What you left behind

Det var dock inte helt säkert att plattan skulle bli av. Vaughn var en av artisterna som drabbades av Pledge music-soppan, men han lyckades ta sig vidare och göra sina låtar.

Plattan inleds med The shadow of King John. Det är celtickrock som både har fotstampsgung och en sjunga med-refräng. Det är nästan något som Dropkick Murphys eller Flogging Molly skulle ha kunnat gjort. Det fortsätter på samma sätt med Man or machine. Här blir det dessutom en hel del handklapp.

Här finns också en lite mörkare låt i Black crow, här finns countrystänkaren Last ride of the sunset men, här finns balladen Time out of mind, här finns Point the way som är fullmatad med stråkar och här finns den akustiska What you left behind.

En av de absolut bästa låtarna på plattan går i ett lugnare tempo. Det är Missouri kid. Ja, här finns lite allt möjligt och man kan snabbt konstatera att Vaughn har gjort en väldigt bra platta.

Topp tre måste bli topp fyra: The Missouri kid, Point the way, The shadow of King John och Man or machine.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Pete Yorn är tillbaka på egen hand

Nästa inlägg

Ett år senare - andra plattan från Windy Isle