4/5
Artist:
Philip Fritz
Album:
Philip Fritz
År:
2017
Genre:
Pop
Bolag:
Branschen

Vilken fantastisk debut, Philip Fritz!

Varför inte testa lite skön svensk pop från Göteborg?

Dra då i gång Philip Fritz självbetitlade och nysläppta debutalbum.

Ibland dyker de upp, artisterna som man har noll koll på, men som man snabbt tar till sig. 24-årige Philip Fritz tillhör den skaran. Hans debutalbum innehåller högst personliga låtar och det är texterna som får en att vilja lyssna mer och mer.

Den första singeln från plattan är Slå dig fri och Philip Fritz kunde knappast ha presenterat sig på ett bättre sätt.

Den här popmusiken hamnar i samma fack där vi har artister som Håkan Hellström och Lars Winnerbäck. Det handlar alltså mer och vispoprock än radiopop.

Det känns lite som om Fritz hamnar någonstans mellan Hellström och Thåström. På någon låt får man även en del Olle Ljungström– och Hästpojken-vibbar.

Hellström, Thåström och Fritz? Nu funderar säkert en del om gubben har tagit en för stor nubbe på lördagskvällen … Nope. Philip Fritz debutplatta är så bra.

En annan har alltid varit svag för just den här typen av svensk musik så det här var ett mer än välkommet tillskott.

Plattan inleds med Aldrig rädd och det är en riktig höjdare. Det är känslosamt och och lite avskalat. När sedan Det känns som om djävulen väntar tar vid så är det bara till att höja volymen och följa med in i Fritz historier.

Plattan är producerad i den legendariska Nacksvingstudion i Göteborg av Isak Edh. För kompet står musiker från bland annat Håkan Hellström, Augustifamiljen och Strandvägen.

Musikälskare sedan liten skit ... Fem album man måste ha i samlingen? Oasis - (What's the Story?) Morning glory, The Gaslight Anthem - The '59 sound, Tom Petty - Full moon fever, U2 - The Joshua Tree, Dire Straits - Brothers in arms och Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. Det gick inte att välja fem ...

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Föregående inlägg

Avskalat och melankoliskt av Corgan

Nästa inlägg

Knuckle Puck låter bättre än någonsin